Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Сьогодні вночі поліцейські Чернігівщини врятували життя юнакові, що загубився в лісі
Опубліковано 20 лютого 2021 року о 13:16

Патрульні сектору реагування поліції подолали сім кілометрів по пояс у снігу через поле та ліс, світили ліхтариками з мобільних телефонів, але до ранку встигли відшукати живим дуже змерзлого 17-річного хлопця.

Інформація про те, що холодної зимної ночі хлопець з села Піски пішов у бік лісу і не повернувся, надійшла до поліції на початку четвертої години ранку. Бабуся розповіла диспетчеру 102, що онук зник близько опівночі.

Додому до родини одразу виїхали патрульні Бахмацького відділення поліції Ніжинщини. Оскільки вся Чернігівська область нині рясно вкрита снігом, поліцейські планували знайти хлопця по слідах. Справді було видно, що від свого дому хлопець пішов навпростець через поле до лісу.

За словами патрульного Максима Пономаренка, він з напарником Дмитром Харченком та слідчо-оперативною групою кинулися пішки навздогін. Використання службової автівки на півметровій сніговій цілині було виключене.

  • Коли ми «взяли слід», одразу попросили чергову частину дати нам у підсилення слідчо-оперативну групу. У полі було дуже холодно, вітром замітало сліди, але ми були налаштовані знайти хлопця будь-що. В одному місці сліди розходилися у дві сторони, тому ми розділилися зі слідчо-оперативною групою. Хлопець блукав колами то в полі, то в самому лісі, то виходив з лісу, то знову заходив, - розповідає Максим Пономаренко.

Зрештою, за декілька годин пошуків патрульні побачили вдалині людський силует. Хлопець уже досить довго пролежав на снігу. На щастя, був живий і притомний, проте неспроможний самостійно рухатись. Він одразу розповів, що не відчуває ніг.

Поліцейські миттєво повідомили лікарям про хлопця з переохолодженням. Та щоб доставити пацієнта у медичний заклад, слід було спочатку добратися до місця, куди могла під’їхати автівка. А це — сім кілометрів снігової цілини.

Поліцейські брали хлопця під руки та по черзі вели його, час від часу розтираючи руки та ноги. Вони самі вже змерзли, понабирали у взуття снігу, у правоохоронців розрядилися телефони з ліхтариками, але вони мали врятувати хлопця, життя якого висіло на волосині.

Патрульним автомобілем поліції парубка негайно доставили до Бахмацької центральної районної лікарні. Лікарі поставили йому діагноз: загальне переохолодження та обмороження ніг. Спочатку навіть розглядалася ймовірність ампутації нижніх кінцівок пацієнта. Однак цієї страшної перспективи хлопець таки уник. Як визнали медики, ключову роль відіграла відчайдушна рішучість та грамотні дії поліцейських при порятунку юнака.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux