Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Бути ювенальним поліцейським – це постійно розвиватись та жити своєю професією», – очільниця ювенальних поліцейських Ніжинщини Тетяна Дахно
Опубліковано 08 липня 2024 року о 14:44

За майже два десятиліття майор поліції Тетяна Дахно здолала всі службові сходинки в ювенальній превенції Ніжинського району, і вже два роки очолює цей важливий сектор. Головний її висновок з багаторічного досвіду роботи з дітьми: і малюки, і підлітки найбільше цінують щирість, і це дозволяє поліцейському долати усі бар’єри у спілкуванні та досягати мети.

Кар’єра Тетяни Дахно в службі ювенальної превенції стартувала ще в далекому 2005 році. Тоді юна дівчина почала працювати оперуповноваженою у підрозділі кримінальної міліції у справах дітей, ким і була до 2012 року. З подальшими реорганізаціями служби змінювалися назви посад та обсяги відповідальності, проте не сутність завдань.

Два роки тому Тетяна Дахно вже у званні майора поліції очолила Сектор ювенальної превенції Ніжинського районного управління поліції.

– Ще з дитинства я мала дуже загострене почуття справедливості, не любила, коли ображають слабших, завжди ставала на їхню сторону, захищала та підтримувала. Тому вибір професії для мене був очевидним, – розповідає поліцейська.

Важливий критерій роботи ювенального поліцейського – бути другом для дитини, переконана Тетяна.

– Ми працюємо з різними категоріями дітей, і ситуації трапляються різні. Іноді до дитини знайти підхід важче, ніж до будь-кого іншого. Та досвід показує, що будь-хто, малюк чи підліток, відчуває щирість. За такого ставлення дитина поступово, попри всі труднощі та бар'єри у спілкуванні, «відкривається» і йде на контакт, адже бачить, що поруч не просто поліцейський, а добрий товариш.

Найбільша мрія Тетяни, щоб у кожній родині діти відчували любов та ласку. Поліцейська каже, що при роботі з батьками і вона, і колеги наполягають: не потрібно змінювати дитину, потрібно змінити ставлення до неї. Адже поганих дітей не буває: є погані моменти, рішення, погані ситуації чи дні, але розуміння, підтримка та піклування дозволяють долати ці проблеми.

  • Я пам'ятаю майже усіх дітей, з якими працювала, - говорить поліцейська. – Щоразу відчуваю правильність обраного шляху, коли зустрічаю своїх колись підопічних дітлахів. Зараз вони вже дорослі, самі виховують прекрасну малечу. Кожен вітається, цікавиться справами, розповідає про сім'ю. Та найбільш чуттєве те, що кожен дякує за отриману колись допомогу, за змогу розібратися з проблемами, вчасно зійти зі «слизького шляху» і змінити життя.

Бути ювенальним поліцейським – це постійно розвиватись, бути самовідданим, жити професією, вкладаючи душу. Тут вистачає виїздів на виклики в нічний час, занурень з головою в чужі проблеми та труднощі, пошуків істини. Головне – завжди доводити розпочате до логічного завершення.

– Якщо прагнеш здобувати позитивні результати – у нашій службі не попрацюєш «у пів сили». Тільки повна віддача ювенального поліцейського гарантує досягнення мети, – підсумовує Тетяна Дахно.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux