Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Чернігівські поліцейські та військові згуртувалися в футбольну команду «Старт»
Опубліковано 18 вересня 2019 року о 10:13

До складу команди увійшли діючі поліцейські — учасники бойових дій та військовики з оперативного командування ЗСУ «Північ». Усіх футболістів у погонах, крім любові до гри, об’єднує сильний командний дух та жага до перемоги.

Футболісти увійшли до складу Всеукраїнського об‘єднання учасників АТО «Українці-разом!», яке включає більше вісімдесяти команд з різних куточків України. Мета одна — спортивна реабілітація бійців, які пройшли крізь горнило російсько-української на Донбасі. Адже ні для кого вже не секрет, що спорт допомагає бійцям повертатися до мирного життя через спортивну терапію. Тут і спілкування з побратимами, вирішення якихось проблем, і заряд позитиву.

Капітан футбольної команди ГУНП в Чернігівській області підполковник поліції у запасі Дмитро Тарасенко навіть на пенсії не покинув спорт. З його легкої руки ветерани російсько-української війни й об’єдналися у футбольну команду «Старт» ЗСУ м.Чернігів.

— Спочатку ми хотіли створити команду виключно з числа поліцейських, але тут про наш задум дізналися хлопці з оперативного командування ЗСУ «Північ» та запропонували нам об’єднатися з армійцями. На той час військовики уже врегулювали всі організаційні моменти та пошили форму. Ми подумали і погодилися, — розповідає Дмитро Тарасенко, — футбол для нас значить набагато більше, ніж просто гра, адже довгі роки він був важливою складовою повноцінного життя, тим зарядом енергії, що допомагав долати різні проблеми і на службі, і в побуті. Саме тому ми «влилися» в армійську команду, хоча половина гравців у нас - поліцейські.

Чернігівська команда грає у зоні «Північ», яка об’єднує 10 спортивних колективів саме з північних областей (Житомирська, Київська, Сумська та Чернігівська). Наразі команда «Старт» займає ІІ місце серед команд у своїй зоні та бореться за путівку до фінальної частини цього чемпіонату, який пройде восени на футбольних полях Києва.

Так, з 30 травня по 2 червня в Києві успішно пройшов Перший в новітній історії футболу Чемпіонат Європи серед військовослужбовців-учасників бойових дій та ветеранів війни.

На воротах української збірної стояв гравець «Старту» – боєць роти поліції особливого призначення ГУНП в Чернігівській області Олександр Жовнер, тоді команда зайняла на чемпіонаті перше місце.

А не так давно технічним директором федерації футболу України призначено Олега Протасова, який свого часу був кумиром для мільйонів уболівальників, що слідкували за його грою в Київському «Динамо» та збірній СРСР. Тренер із багаторічним стажем взяв на себе обов’язки функціонера у національній асоціації, адже за ці роки він накопичив навички, які можуть стати у нагоді під час роботи у федерації. Він відповідатиме за цілу низку питань, пов'язаних у тому числі з новими підходами ФІФА і УЄФА у роботі з національними асоціаціями.

Від щирого серця бажаємо команді наших земляків спортивних здобутків і нових футбольних перемог.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux