Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Чернігівські поліцейські влаштували арт-терапевтичний захід для дітей «Творча майстерня»
Опубліковано 17 листопада 2022 року о 11:48

В межах ініціативи першої леді Олени Зеленської зі створення Національної програми психічного здоров'я та психосоціальної підтримки психологи Головного управління Національної поліції Чернігівської області продовжують роботу в напрямку арт-терапії «Творча майстерня» для дітей поліцейських, які на собі відчули всі страхи бойових дій у Чернігові та потребують психологічної підтримки. 

Проведення такого заходу для дітлахів повністю підтримав керівник обласної поліції Володимир Нідзельський.

– Творчість та мистецтво покликані вирішувати емоційні проблеми та породжувати позитивні емоції, вивільняти страхи та внутрішні конфлікти. Під час занять відбувається вивільнення несвідомого та опрацювання негативних переживань, покращується самопочуття, – говорить начальник відділу психологічного забезпечення поліції області Оксана Полегешко. – На нашу думку, саме цей метод, найбезпечніший для дитини для опрацювання своїх емоцій. У дітей під час творчості зменшується напруга та тривожність. Найголовніше, що психолог не розпитує дитину про те, що з нею відбувається та що вона відчуває. В цій роботі не психолог обирає інструмент, а дитина. Ми довіряємось несвідомому дитини. Вона самостійно обирає матеріал, з яким буде працювати. Це можуть бути фарби, пластилін, папір, нитки, пісок тощо. Діти можуть співати, створювати казки та грати в ігри. Саме в такий спосіб вони знаходять свій внутрiшнiй ресурс, щоб впоратися з проблемою. Тільки пильна та системна увага до психічного здоров'я стане запорукою того, що ми спільно переживемо наш травматичний досвід, рiзний і однаково болючий для кожного.

Також поліцейські провели для дітей невелику екскурсію в Головному управлінні Нацполіції в області. Свою роботу продемонстрували криміналіст, кінолог, поліцейські чергової частини та служби «102». Вибухотехнік розповів про правила поводження з вибухонебезпечними предметами. Нагадуємо, що такі заходи будуть проводитися психологічною службою на постійній основі.



Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux