Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Чернігівські та естонські поліцейські поновили реалізацію спільного безпекового проєкту
Опубліковано 11 березня 2024 року о 12:27

Питання співпраці обговорювалися під час візиту на Чернігівщину естонської делегація у складі Генерального директора Департаменту поліції та прикордонної охорони Естонської Республіки Егерта Белічева, Надзвичайного та Повноважного Посла Естонської Республіки в Україні Аннелі Кольк.


У зустрічі взяли участь заступник начальника Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіції України Володимир Шерстньов, керівник ГУНП в Чернігівській області Іван Іщенко.

Чернігівщина – одна з трьох областей, де реалізується проєкт.

Він передбачає продовження співпраці та партнерства, обмін досвідом між естонськими та українськими поліцейськими з врахуванням безпекових викликів в умовах повномасштабної збройної агресії росії.

Вже цього року в рамках проєкту поліцейські керівної ланки зможуть під час тренінгів перейняти методи й практики роботи поліції Естонії.

Йдеться про обмін досвідом щодо управління кризами та дії правоохоронців в умовах війни. Також вони отримають знання у сфері захисту прав людини, зміцнення довіри громадян, протидії злочинності, кібербезпеки, використання в роботі сучасних інформаційних технологій.

Поважні гості ознайомилися з досвідом виконання службових обов’язків поліцією Чернігівщини в умовах воєнного стану, в тому числі під час активних бойових дій.

Делегація відвідала прикордонне відділення поліції №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції, де поспілкувалася з особовим складом підрозділу та представниками місцевої влади. Прикордонна Городня розташована за 25 кілометрів від кордону з державами-агресорами – росією та білоруссю. Під час вторгнення місцеві мешканці чинили відчайдушний спротив окупантам. У Городнянському відділенні поліції базувалися російські військові. У приміщеннях вони влаштували катівні, куди привозили цивільних городнянців на допити. Під час окупації росіяни розстріляли трьох мирних мешканців, катували та жорстоко допитували десятки людей. Після того, як ворог відступив, поліція одразу почала проводити стабілізаційні заходи та розмінування. Нині роботу підрозділу поліції повністю відновлено.

Чернігівська область досі оговтується від наслідків російської агресії, а прикордоння щодня потерпає від ворожих обстрілів. Естонські партнери побували на місцях воєнних злочинів росіян, зокрема біля зруйнованих від ворожих ударів будівель поліції.

Під час робочої наради в Головному управлінні Нацполіції в Чернігівській області поліцейські поділилися з естонськими колегами досвідом роботи та викликами, з якими стикаються під час несення служби в умовах війни з рф, зокрема щодо забезпечення правопорядку, документування воєнних злочинів, надання допомоги людям, які постраждали унаслідок збройної агресії росії.

Начальник поліції Чернігівщини Іван Іщенко подякував естонській стороні за підтримку та багаторічну співпрацю:

– В умовах повномасштабного російського вторгнення особливого значення набуває дружня підтримка і готовність щомиті прийти на допомогу. Нас пов’язують міцні професійні зв’язки, які пройшли випробування часом і труднощами війни. Переконаний, що і надалі наша співпраця продовжиться та буде ще тіснішою і результативнішою.



Відділ комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux