Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Дільничні офіцери поліції розповіли пенсіонерам, як не стати жертвою шахраїв
Опубліковано 23 червня 2018 року о 10:28

Дільничні офіцери поліції Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області завітали до людей похилого віку, які потребують допомоги і підтримки.

На території обслуговування кожного дільничного офіцера поліції проживає чимало одиноких людей похилого віку. Про них поліцейські ніколи не забувають, адже часто саме ця категорія людей є найменш захищеною і стає об’єктом злочинних посягань.

Під час візиту поліцейські дізналися про проблеми пенсіонерів та надали посильну допомогу, розповіли як вберегтися від злодіїв і не стати жертвами шахраїв.

Правоохоронці детально зупинилися на найбільш поширених шахрайствах: з використанням мобільних телефонів, банківських карт, під приводом обміну грошей та продажу різноманітних товарів. Крім цього, дільничні закликали громадян бути пильними і не впускати в квартиру сторонніх.

Розпізнати шахраїв буває нелегко, оскільки ці люди, як правило, виглядають приємними, інтелігентними і викликають довіру.

Дільничні офіцери дали присутнім ряд порад, які дозволять стареньким захистити себе від зазіхань шахраїв.

ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ!

- Представники держустанов ніколи не дзвонять, щоб повідомити які-небудь новини.

- Якщо той, хто телефонує називає вас по імені та по батькові і знає вашу адресу, сімейний стан і іншу інформацію, це зовсім не означає, що він є офіційною особою. Такі дані можна отримати різними способами.

- Якщо по телефону вам дзвонить близька людина (син, внук, внучка тощо), говорить, що потрапив в біду, і просить прислати грошей через кур'єра, чи перерахувати на картку, не поспішайте цього робити. Передзвоніть родичу, а якщо він не візьме трубку, наберіть іншим родичам.

- Незнайомим людям не відкривайте двері і не впускайте їх до квартири.

- Нікому не повідомляйте дані своїх банківських рахунків.

Поліцейські ще раз звертаються до громадян - регулярно пояснюйте своїм літнім родичам про різні способи шахрайства, про те, як ошукують людей похилого віку. Переконайте в необхідності негайно дзвонити вам у всіх підозрілих випадках. Будьте з ними завжди на зв'язку і чиніть їм допомогу і підтримку.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux