Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
До новітнього проєкту «Вихователь безпеки» долучилася ще одна територіальна громада Чернігівщини
Опубліковано 09 березня 2023 року о 16:28

Сьогодні в Головному управлінні Нацполіції в Чернігівській області поліцейські, рятувальники, освітяни та представники місцевого самоврядування підписали Меморандум про співпрацю і взаємодію з питань безпеки в освітньому середовищі.

На Чернігівщині до реалізації проєкту «Вихователь безпеки», ініційованого Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією України, долучилась Бобровицька територіальна громада Ніжинського району.

– Це дуже важливий проєкт для дітей, які ми разом втілюємо на Чернігівщині. Проєкт «Вихователь безпеки» націлений на створення безпекового освітнього середовища, без будь-яких форм насильства і дискримінації. Захист та безпека дітей залишаються нашими пріоритетами. Саме тому всі ми – поліцейські, рятувальники, представники влади й освітяни – об’єднуємо свої зусилля, аби діти почувалися захищеними, – звернувся до присутніх керівник поліції області Володимир Нідзельський. – 

Керівник ювенальної превенції поліції Чернігівщини Оксана Огненко відзначила, що у територіальній громаді будуть задіяні три навчальні заклади до участі у проєкті.

Проєкт «Вихователь безпеки» передбачає створення у навчальних закладах посади спеціального фахівця – спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі, який здійснюватиме контроль за правопорядком і безпекою учасників освітнього процесу в тісній взаємодії із працівниками дотичних структур. Після відбору ця людина пройде спеціальне навчання і згодом буде співпрацювати з поліцейськими ювенальної превенції на місцях.

 «Вихователь безпеки» – це комунікатор у громаді між освітнім закладом та правоохоронцями для захисту учнів, батьків та вчителів. До його компетенції входить профілактика, виявлення та припинення правопорушень у навчальному закладі, протидія булінгу, індивідуальна профілактична роботи з учнями тощо. Цей спеціаліст буде виявляти проблематику в освітньому середовищі та допомагатиме розв’язувати її, – пояснила Оксана Огненко.

На успішність впровадження такого проєкту також сподівається і заступник начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОВА Людмила Чубич. Вона висловила впевненість, що незабаром безпековий проєкт пошириться і на інші громади.

Сектор комунікації 
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux