Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Готові власноруч змінювати країну? Спробуйте свої сили на службі в поліції!
Опубліковано 20 серпня 2019 року о 09:28

Правоохоронна система України потребує до лав поліції активних юнаків та дівчат, здатних втілювати в життя реальні реформи в царині захисту закону.

(Співбесіда з кандидатом на службу. На фото зліва направо: заступник начальника управління превентивної діяльності Олег Флюгерт,
заступник начальника управління кадрового забезпечення Яна Кондратій, начальник рекрутингового центру Сергій Писаренко)

Кожен українець може допомогти країні наблизитися до європейських стандартів життя. Не тільки поважати закони і виконувати їх норми, а й свідомо стати на їх захист.

         Держава запрошує громадян з активною життєвою позицією на службу в поліцію. Тут варто одразу зауважити, що поліція – це не тільки карний розшук і слідчі підрозділи, бо саме їх активно пропагує кінематограф та мас-медіа.

Насправді є маса спеціальностей, існування яких у поліції дещо здивує українців. Скажімо, правоохоронна система потребує не тільки патрульних, слідчих і бійців спецпідрозділів, а й вибухотехніків, програмістів (!), інспекторів груп реагування патрульної поліції, кінологів, поліцейських з логістики, водіїв і багатьох інших.

         Відповідно й вимоги до кандидатів на службу різні. Зрозуміло, у всіх має бути добрий стан здоров’я, фізична підготовка, психологічна стійкість. Але якщо для водія визначальним є вміння професійно водити автомобіль і в разі потреби ремонтувати його, то слідчий повинен мати за плечима академію та юридичну фахову освіту, а поліцейський програміст – бути на «ти» з комп’ютером.

— Визначальним фактором завжди має бути мотивація майбутніх поліцейських, — пояснила заступник начальника управління кадрового забезпечення поліції Чернігівщини Яна Кондратій. — Поліції потрібна молодь, яка націлено розуміє, що вона хоче, та як це можна втілити в життя. Саме такі люди часто зустрічаються серед конкурсантів. Вони розглядають службу в поліції не як можливість спробувати щось нове, здобути цікавий життєвий досвід. Сюди їх веде гостре бажання змін та новий погляд на правоохоронну систему.

         Наразі в поліції є потреба у фахівцях молодшого та середнього складу. Так, для молодшого складу кандидат на службу може мати як вищу юридичну освіту, так і просто вищу (від молодшого спеціаліста до магістра) чи навіть тільки повну загальну середню освіту. Вимоги до середнього складу дещо інші – це вища або вища юридична (для слідчих) освіта.

         Як кажуть, поганий той солдат, який не прагне вдягнути генеральські погони. І це дійсно так, в поліції поняття «соціального ліфту» працює дуже чітко. Скажімо юнак, який прийшов на службу в патрульну поліцію чи роту поліції особливого призначення «Чернігів» рядовим чи сержантом (якщо в армії був сержантом), може вступити на заочну форму навчання відомчого вишу та отримати диплом про вищу освіту. За кілька років правоохоронець отримає офіцерські погони і може «рости» на вищих посадах як у своєму підрозділі, так і перевестися до іншого й будувати кар’єру там.

         Випускникам цивільних вишів теж відкрита дорога на службу в поліцію. Тут на них чекає кількамісячне навчання в центрах початкової підготовки. Впродовж нього вони адаптуються до правоохоронної системи, ознайомлюються з базовим рівнем законодавства, прийомами володіння вогнепальною зброєю та ще багатьма профільними предметами. Після цього поліцейські-новачки приступають до служби під патронатом наставників. І тільки слідчий повинен прийти на службу вже з вищою юридичною освітою.

Система поліції не розділяє поліцейських, які навчалися у відомчих вишах, і тих, хто прийшов з цивільного життя. У всіх рівні передумови для руху вперед. Кожен з них має рівні шанси та можливості кар’єрного зростання.

Великий колектив поліції Чернігівщини чекає на вас і радий допомогти удосконалюватися та підвищувати професійну майстерність.

Якщо ви зацікавилися перспективою стати поліцейським, готові служити і захищати, ми радимо завітати на сторінку https://nabir.np.gov.ua/index.php?r=recruitment%2Findex Інформація про всі актуальні конкурси на заміщення вакантних посад у поліції розміщена там. Сторінка постійно оновлюється.

Прийом документів та надання консультацій щодо умов прийому на службу здійснюється за адресою: місто Чернігів, вулиця Шевченка, 116А. Телефон для довідок: (050)46-47-020, (067)46-91-128, (04622)3-12-59 з 9.00 до 18.00 щодня, крім вихідних та святкових днів.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux