Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Кіберполіція закликає небайдужих громадян протидіяти російській пропаганді у медіа-просторі
Опубліковано 28 березня 2023 року о 16:58

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області продовжують проводити масштабну інформаційну кампанію серед різних верств населення з метою протидії російським окупантам в медіа-просторі.

Департаментом кіберполіції створено та підтримується проєкт «МРІЯ» StopRussiaChannel (https://t.me/+EbXZHBfHXbszY2I6), який об’єднує небайдужих громадян у напрямку протидії дезінформації, а також російській пропаганді у мережі Інтернет.

На сьогодні, у проєкта є офіційний сайт, а також декілька окремих ініціатив:

- https://mriya.social (офіційний сайт проекту);

- «StopRussiaChannel | MRIYA» (https://t.me/stoprussiachannel) - резерв основного телеграм каналу, де систематично надаються онлайн-завдання для підписників у боротьбі в кіберсередовищі;

- @stopdrugsbot (бот для збору нових посилань на ворожі ресурси, а також автоматизованої взаємодії з користувачами);

- https://t.me/ukraine_avanger_bot (офіційний бот для збору інформації про ворожу техніку, колаборантів, мародерів та іншу оперативну інформацію);

- гра «Котяцький драйв» для підняття морального духу громадян та допомоги ЗСУ.

Найбільша сила нашої спільноти – наші підписники, які блокують фейки та пропаганду ворога через Телеграм-канал: https://t.me/stoprussiachannel, в якому приймає активну участь більше ніж 270 тисяч людей. 

На даний час кожен українець має бути «воїном»: хтось захищає країну зі зброєю в руках, а хтось – веде війну на інформаційному фронті, блокуючи фейки та пропаганду ворога.

Тому, з метою популяризації цього проєкту, працівники відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України капітан поліції Кристина Єфіменко та старший лейтенант поліції Владислав Тимошенко на постійній основі доносять до відома мешканцям м. Чернігова та області інформацію стосовно «MRIYA». Зокрема, кіберполіцейські проводять роз’яснювальні бесіди та інформаційні заходи у навчальних закладах.

За підтримки небайдужих громадян міста, на кавових стаканчиках розмістили наліпки з QR-кодом, відсканувавши який, особа відразу переходить до офіційного Телеграм-каналу «StopRussiaChannel | MRIYA» https://t.me/+EbXZHBfHXbszY2I6, де саме і відбувається блокування ворожих ресурсів.

Аналогічну інформацію розміщено в ТРЦ, громадському транспорті, а також на біл-бордах міста.

Стати бійцем на інформаційному фронті може кожен, хто має вільний час, мобільний телефон та бажання. Для цього необхідно детальніше ознайомитися із вказаною платформою, відсканувати QR-код та блокувати фейки та пропаганду ворога разом з нами. Оскільки «Мрія» у нас одна – наблизити нашу перемогу!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux