Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Кінолог поліції Чернігівщини Євгеній Дмитренко: «Службова собака Найя – справжня сміливиця і вірна напарниця»
Опубліковано 31 січня 2024 року о 10:35

Поліцейський-кінолог Євгеній Дмитренко з досвідченою службовою собакою по кличці Найя за роки спільної служби стали надійним тандемом. Разом вони допомагають розкривати злочини, виявляють боєприпаси та зброю, обстежують потенційно небезпечні об’єкти. 


Спанієль Найя спеціалізується на пошуку зброї та вибухівки, а головне – має сміливу вдачу. Собака не боїться вибухів та чітко несе службу навіть в умовах бойових дій.

– Найя моя незмінна і вірна чотирилапа напарниця. Я почав з нею займатися приблизно з шестимісячного віку, у 2018 році. Одразу було зрозуміло, що з цього цуценяти виросте справжній профі. Найя дуже розумна, працелюбна, дисциплінована і, водночас, спокійна та врівноважена, – розповідає т.в.о. заступника начальника кінологічного центру поліції Чернігівщини Євгеній Дмитренко.

Спанієль Найя неодноразово допомагала розкривати злочини. У службової собаки, як і в особового складу поліції, — посилений варіант несення служби в умовах війни. Її спеціалізація – виявлення вибухонебезпечних предметів, вогнепальної зброї та набоїв. Тож після звільнення Чернігівщини Найя допомагала виявляти та знешкоджувати небезпечні боєприпаси, а також схрони зброї, які залишили окупанти.

– Ми з Найєю працюємо як злагоджена команда. Оскільки вона працює по зброї і вибухівці, то змалечку привчена до вибухів і звуків пострілів. Тому з початком повномасштабного вторгнення та під час бойових дій у Чернігові Найя показала себе справжньою сміливицею – не боялася обстрілів і чітко виконувала команди. Війна – це справжній іспит на витривалість і професійність не тільки для людей, а й для службових собак. Найя цей іспит гідно пройшла, – каже кінолог.

Нині під керівництвом Євгенія Дмитренка триває підготовка молодих службових собак кінологічного центру. Досвідчений кінолог допомагає виховувати здібне та професійне покоління службових собак, які готові до виконання будь-яких завдання задля підтримки безпеки і правопорядку на Чернігівщині.

Відділ комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux