Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Чернігівщині поліція викрила розбійницьку групу, що нападала на помешкання пенсіонерів
Опубліковано 08 грудня 2020 року о 12:30

Вчора оперативники карного розшуку та інших підрозділів поліції, за силової підтримки спецпризначенців, під процесуальним керівництвом Бахмацької прокуратури провели низку санкціонованих обшуків у членів групи, які підозрюються в нападах на самотніх літніх людей.

Поліцейські вийшли на слід зловмисників у ході роботи над розкриттям розбійного нападу на мешканця містечка Батурин у Бахмацькому районі Чернігівщини. Цей злочин стався у середині листопада.

79-річний потерпілий розповів поліцейським, що незнайомці в масках вдерлися до помешкання пенсіонера та завдали йому тілесних ушкоджень, після чого зв’язали господаря. Розбійники заволоділи заощадженнями потерпілого у сумі близько 100 тисяч гривень та 800 американських доларів, нагородами та деякими цінностями.

Після втечі нападників побитий пенсіонер за годину зумів звільнитись від мотузки і зателефонував рідним. Вони й викликали поліцію та лікарів.

Після ретельного огляду місця події слідчо-оперативною групою поліцейські провели комплекс оперативних та слідчих заходів, у результаті якого встановили особи ймовірних нападників — обох не місцевих.

Вчора правоохоронці здійснили у підозрюваних низку санкціонованих обшуків. Заходи проводили слідчі поліції та співробітники карного розшуку, інших оперативних служб, за силової підтримки бійців КОРД і роти поліції особливого призначення, під процесуальним керівництвом Бахмацької прокуратури.

У результаті обшуків правоохоронці вилучили частину розбійницької здобичі, зокрема гроші, яких лишилося менше 10 тисяч гривень, та золоті монети. Також вилучено автівку зловмисників і два предмети, схожі на пістолет і револьвер, обидва з набоями. Зброю поліцейські направили на експертне дослідження.

38-річного чоловіка, раніше судимого за майнові злочини, поліцейські затримали. Йому повідомлено про підозру у незаконному зберіганні зброї (частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України), слідчі готують повідомлення про підозру у вчиненні розбою з проникненням у житло (частина 3 статті 187 ККУ). Суд вже обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Відносно несудимого 23-річного спільника заарештованого зловмисника також тривають слідчі заходи.

Поліція має вагомі підозри щодо ймовірної причетності розбійників, принаймні, ще до двох подібних нападів на самотніх пенсіонерів. Ці злочини скоєні в іншій частині Чернігівської області. Наразі слідчі та оперативники поліції перевіряють цю інформацію.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux