Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Чернігівщині ювенальні поліцейські щоденно проводять безпекові виховні заходи у навчальних закладах, які працюють офлайн
Опубліковано 29 вересня 2022 року о 17:46

Сьогодні очільниця відділу ювенальної превенції обласної поліції Оксана Огненко провела інтерактивну виховну годину для першокурсників Чернігівського професійного училища. Попри оголошену тему "Відповідальність неповнолітніх", співрозмовники розглянули значно ширший спектр питань.


Зустріч поліцейської зі студентами закладу професійної освіти стала черговим із серії подібних заходів, які щодня відбуваються і в Чернігові, й в усіх районах області. Виховну та профілактичну діяльність у навчальних закладах, допущених в сьогоднішніх умовах до здійснення навчання офлайн, проводять і керівники, і співробітники підрозділів ювенальної превенції поліції Чернігівщини.

В ході тривалого спілкування зі студентами-першокурсниками Оксана Огненко розповіла їм про види відповідальності та пояснила, з якого віку настає кримінальна, адміністративна, цивільна відповідальність.

Для закріплення засвоєного матеріалу Оксана Василівна запропонувала слухачам декілька ситуативних задач з реального досвіду поліцейської роботи. Юнаки мали розпізнати, який вид відповідальності мав настати у кожному з наведених прикладів.

Також начальниця обласного підрозділу ювенальної поліції докладно розібрала з юними слухачами тему «Як не стати жертвою злочину».

- Для кращого засвоєння цих надзвичайно важливих знань, почасти здатних врятувати майно, здоров’я чи навіть життя, ми зі студентами провели обговорення у захопливій формі інтерактивної вправи, — розповідає Оксана Огненко. — Першокурсники утворили три команди. Перша мала уявити себе правоохоронцями, друга — журналістів місцевого телеканалу, третя — активістів громадської організації. Кожна команда, з огляду на специфіку діяльності «псевдоніма», сформувала свій перелік рекомендацій, як не постраждати від злочину. По готовності ми всі разом проаналізували укладені переліки, визначили та обговорили збіги та їх закономірність.

Окрім цього, учасники зустрічі обговорили низку традиційних для непростого сьогодення безпекових питань — перш за все, які стосуються мінної безпеки у місцевостях, що перебували навесні під тимчасовою окупацією російських загарбників.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux