Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Чернігівщині поліція затримала організовану злочинну групу наркоторговців
Опубліковано 28 вересня 2022 року о 11:25

У Ніжині слідчі Головного управління Нацполіції в області разом з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань, під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури, припинили діяльність організованої групи з виготовлення та розповсюдження психотропної речовини — амфетаміну. Лідера наркоторговців та чотирьох його спільників затримано.

Поліцейські УСР в Чернігівській області в ході реалізації оперативних заходів встановили, що у м. Ніжин діє організована злочинна група з виготовлення та збуту небезпечної психотропної речовини — амфетаміну. За цим фактом слідчі Слідчого управління ГУНП в Чернігівській області відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України.

В ході оперативних та слідчих дій у рамках відкритого провадження поліцейські встановили, що злочинна активність «наркосиндикату» сконцентрована навколо 37-річного ніжинця. Громадянин налагодив логістичні ланцюжки отримання компонентів для виготовлення амфетаміну, а також передачі готової психотропної речовини роздрібним дилерам для збуту шляхом «закладок».

Поліцейські встановили, що лідер злочинного угруповання замовляв доставку прекурсорів за допомогою поштового сервісу, маскуючи вміст відправлень під різноманітні хімічні товари з легального спектру подібної продукції. Посилки він перевозив до самостійно облаштованої лабораторії у Ніжині. Там виготовляв та фасував амфетамін.

У подальшому зловмисник шляхом «закладок» в обумовлених місцях розподіляв психотропний «товар» між спільниками. Ці особи виконували ролі роздрібних дилерів, розповсюджуючи амфетамін між кінцевими споживачами також шляхом «закладок».

За спостереженнями оперативників, кожен день такої діяльності приносив наркоторговцям у середньому 15 тисяч гривень злочинного прибутку.

Після здійснення серії слідчо-розшукових дій та отримання вагомої доказової бази щодо причетності фігурантів до злочинної діяльності, поліцейські під процесуальним керівництвом прокуратури синхронно провели санкціоновані обшуки у лідера «наркосиндикату» і його спільників.

В ході обшуків правоохоронці вилучили обладнання хатньої нарколабораторії — колби, мірні ємності, термометри, ваги тощо; десятки зіп-пакетів з розфасованою порошкоподібною речовиною білого кольору; банківські картки, мобільні термінали та змінні сім-картки, грошові кошти у вітчизняній та іноземній валюті. Всі речові докази направлено на проведення експертних досліджень.

Слідчі поліції затримали лідера злочинної групи та чотирьох його спільників — двох чоловіків і двох жінок, віком від 30 до 41 року — згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтею 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Максимальне покарання, згідно з нею — позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux