Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Чернігівщині стартував проєкт «Офіцери служби освітньої безпеки»
Опубліковано 15 січня 2024 року о 16:59

Проєкт «Офіцери СОБ» ініційований з метою створення безпечного середовища у закладах середньої освіти, який впроваджуватиметься на території всієї України. Першочергово проєкт реалізують в регіонах, які знаходяться найближче до зон бойових дій або до кордону з росією та білоруссю. Серед таких регіонів – Чернігівщина, тож невдовзі 65 освітніх закладів області матимуть своїх офіцерів безпеки.


Щоб попередити можливі кризи та захистити дітей в школах, за ініціативи керівництва держави за участі Міністерства освіти і науки України, МВС та Національної поліції реалізується проєкт «Офіцери СОБ».

Поліцейські Чернігівщини відгукнулися на запити громад щодо безпеки дітей у навчальних закладах. Функції офіцерів освітнього середовища тимчасово виконуватимуть діючі правоохоронці з числа співробітників ГУНП в Чернігівській області, поліції охорони та патрульної поліції.

У рамках реалізації проєкту в області вже відбувся відповідний відбір поліцейських. 15 січня поліцейські, які пройшли відбір, розпочали тижневе навчання в Національній академії внутрішніх справ. Після чого вони пройдуть стажування та тимчасово виконуватимуть обов’язки офіцерів Служби освітньої безпеки.

Водночас незабаром розпочнеться рекрутингова кампанія щодо відбору кандидатів на посади поліцейських охорони щодо забезпечення безпеки у навчальних закладах.

Паралельно із цим напрацьовується алгоритм спільних дій між поліцією та адміністраціями освітніх закладів задля захисту та безпеки дітей під час освітнього процесу.

Офіцер Служби освітньої безпеки (СОБ) – це фаховий посадовець, який разом з адміністрацією навчального закладу відповідатиме за весь комплекс безпекових заходів, починаючи з пропускного режиму, унеможливлення проникнення сторонніх осіб та пронесення небезпечних предметів. Крім того, правоохоронець реагуватиме на звернення батьків, педагогів та дітей з питань безпеки, організовуватиме евакуацію учнів до укриття під час сигналу «Повітряна тривога» та комунікуватиме з екстреними службами.

Захищаємо сьогодення, будуємо майбутнє!

Відділ комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux