Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Назавжди в строю: сьогодні чернігівському спецпризначенцю Володимиру Настичу мало виповнитися 50 років…
Опубліковано 08 серпня 2024 року о 12:40

Капітан поліції Володимир Настич загинув під час оборони Чернігова від російських окупантів. 28 лютого 2022 року мав бути останнім робочим днем Володимира перед виходом на пенсію, а став останнім днем його життя… Мужній, цілеспрямований, відважний, щирий та позитивний – таким пам’ятають поліцейського його колеги, рідні, друзі.


Володимир Настич народився 8 серпня 1974 року у Володимирівці Городнянського району. Після служби у Збройних силах України кілька років працював пожежником, а з 1999 року – в органах внутрішніх справ України. З дружиною Лесею вони виховували двох дітей: дочку Анастасію та сина Олександра.

З початком російського вторгнення на нашу землю Володимир без вагань став на захист Батьківщини. За словами дружини Лесі Настич, Володимир мав з дня на день офіційно піти на пенсію. Дуже хотів нарешті відпочити, зайнятися улюбленим хобі – любив техніку, автомобілі.

28 лютого мав стати останнім робочим днем Володимира перед виходом на пенсію, а виявився останнім днем його життя… Того дня Володимир з побратимами разом прибули у приміське село Киїнку. Поліцейські з військовими зайняли бойові позиції, аби дати відсіч ворожій колоні, яка намагалася прорватися в місто Чернігів. Вони сумлінно виконували свій службовий обов’язок та до кінця стояли на захисті громадян. На жаль, Володимир Настич, Дмитро Музирьов, Дмитро Лук’яненко та Олексій Христенок загинули внаслідок масованого обстрілу ворога.

Володимир Настич був яскравим прикладом самовідданої любові до рідної землі та обраної професії. Він навічно залишиться бійцем роти поліції особливого призначення.

Володимира Настича, який разом з побратимами мужньо виконав свій обов’язок на передовій та захистив місто від ворогів, Указом президента України посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

У селі Киїнка Чернігівського району відкрили меморіальну дошку на честь чотирьох загиблих поліцейських: Володимира Настича, Дмитра Музирьова, Дмитра Лук’яненка та Олексія Христенка.

Вічна пам'ять Герою!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux