Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Новгород-Сіверські поліцейські впродовж двох годин затримали підозрюваних у розбійному нападі на сусідку
Опубліковано 25 травня 2022 року о 16:59

Сьогодні співробітники Новгород-Сіверського райвідділу поліції за «гарячими слідами» затримали двох молодиків, які вночі напали на пенсіонерку з Семенівської громади.

Поліцейські встановили, що близько 3-ї години ночі підозрювані розбили шибку і проникли до будинку своєї 73-річної сусідки. Обидва чоловіки (віком 22 та 30 років) були у стані алкогольного сп’яніння.

– Підозрювані схопили жінку і почали жорстоко її бити, вимагаючи віддати гроші. Потерпіла віддала зловмисникам всі свої заощадження – близько 2000 гривень. Однак нападникам сума видалася надто малою. Тож один з них взяв ножа і став погрожувати пенсіонерці вбивством. Під приводом того, що зараз знайде ще грошей, налякана жінка втекла від нападників і побігла до сусідки. Разом вони зателефонували до поліції, – пояснив начальник Новгород-Сіверського районного відділу поліції Андрій Водолазкін.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативна група Новгород-Сіверського райвідділу та співробітники сектору поліцейської діяльності №1 (м. Семенівка).

– В той час якраз почався ворожий обстріл прикордонної території району. В тому числі, «прилітало» і до того села, де стався розбій. Практично під вогнем противника поліцейські швидко розшукали підозрюваних. Обох затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Один із затриманих вже притягався до відповідальності за скоєння майнових злочинів і завдання тілесних ушкоджень. Другий добре знав потерпілу жінку, адже жив з нею на одній вулиці. Тепер обом затриманим загрожує до 15 років позбавлення волі, – сказав Андрій Водолазкін.

Нині слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури готують затриманим повідомлення про підозру за ознаками злочину, передбаченого частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений в умовах воєнного або надзвичайного стану), що карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux