Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Чернігівська поліція розкрила «родинне» шахрайство
Опубліковано 03 травня 2018 року о 14:26

Останнім часом шахрайство стало ледь не найпопулярнішим видом швидкого та «легкого» кримінального заробітку. Зазвичай зловмисники видурюють гроші у чужих людей, однак учора чернігівська поліція викрила шахрайку, яка грала на родинних почуттях.

До Чернігівського відділу поліції із заявою звернулася 52-річна жінка, яка повідомила, що племінниця ввела в оману її знайомих. Дівчина начебто не має постійного місця проживання, ба більше, не спілкується із тіткою. Завітавши до знайомих родички, племінниця удала, що потребує грошей на операцію, «заробивши» на цьому 7,5 тисяч гривень. У ході вжитих розшукових заходів поліцейські таки встановили місце знаходження шахрайки та опитали її. Остання в скоєному зізналася.

У той же день поліція Чернігова розшукала молодика, який попросив у 23-річної чернігівки мобільний телефон під приводом подзвонити та зник. Правоохоронці встановили, що до злочину причетний її одноліток, який замість вирішення своїх проблем телефоном вирішив здати чуже майно в ломбард.

Здебільшого чернігівці не володіють інформацією про види шахрайства, а коли щось таке чують, то заспокоюють себе фразою: «Зі мною таке не станеться». Та це самообман. Описати середньостатистичну жертву шахраїв просто неможливо, бо для кожного віку та статі злодії мають окрему легенду. Тож якщо ви не хочете стати жертвою пройдисвітів, занотуйте поради від начальника Чернігівського відділу поліції Володимира Реберга.

За обома фактами було відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України — шахрайство. Такі дії караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Поліція Чернігова вкотре звертається до громадян із закликом сумлінніше ставитися до своїх грошей та майна! Перед тим як віддати гроші/речі знайомим, наочно знайомим чи взагалі невідомим особам, подумайте, чи повернуться вони назад мирним шляхом, чи доведеться залучати поліцію.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux