Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Під час карантину прилуцькі поліцейські спілкуються з дітьми в режимі онлайн
Опубліковано 29 квітня 2021 року о 16:16

Співробітники ювенальної превенції знайомлять дітей із закріпленими законодавством правами та обов’язками неповнолітніх, розвивають правову культуру підлітків, націлюють на дотримання дисципліни в умовах дистанційного навчання, а також нагадують основні правила безпеки у побуті, на вулиці та в Інтернеті.

Щоб навчання в умовах карантину було цікавішим, «дитячі» поліцейські проводять для учнів Прилуцького району он-лайн уроки, відео-конференції та роблять відео-звернення. Ці заходи мають профілактично-роз’яснювальний характер.

Під час бесід зі школярами, правоохоронці навчають їх дотримуватися  правил безпеки в різноманітних ситуаціях: у побуті, в школі та на дорозі. Діти запитують у ювенальних поліцейських, як протидіяти булінгу,  дізнаються про основи кібербезпеки.

Інспектор ювенальної превенції Прилуцького районного відділу поліції Дмитро Шестаков звертає максимальну увагу учасників освітнього процесу на дотримання дисципліни навіть  під час дистанційного навчання.

Поліцейський наголошує на тому, що відвідування занять в онлайн режимі є обов'язковим.  Пропускати їх  без поважних причин недопустимо. Якщо учень відсутній на уроці, класний керівник має знати чому. У разі безпідставної відсутності дитини на заняттях, адміністрація навчального закладу може звернутися до поліції з клопотанням про вжиття заходів щодо залучення дитини до навчання. У разі систематичних прогулів дитини поліція притягує батьків до відповідальності.

Старший інспектор з ювенальної превенції Прилуцького районного відділу поліції Тетяна Кузьменко під час одного з таких занять розказала школярам про причини та наслідки правопорушень в дитячому середовищі. Вона детально зупинилася на алгоритмах протидії булінгу, насильству тощо.

Булінг (цькування) – це агресивна і вкрай неприємна поведінка однієї дитини або групи дітей по відношенню до іншої дитини. Булінг супроводжується постійним фізичним і психологічним впливом.

«Якщо ви стали жертвою або свідком булінгу – негайно інформуйте шкільного психолога, вчителя, батьків або телефонуйте в поліцію за номером «102», – говорить старший інспектор Тетяна Кузьменко, — Поліцейські реалізують низку проєктів, які допомагають учням і студентам здобувати знання під час дистанційного навчання. Такі уроки є цікавими, а головне – корисними»

Нагадаємо, на Чернігівщині стартує проєкт «Поліцейський - учасник освітнього процесу». Його унікальність в тому, що за кожним навчальним закладом буде закріплено ювенального поліцейського. Він працюватиме безпосередньо у школі. Мета даного проєкту – налагодження взаємодії між освітянами, учнями, батьками та поліцейськими.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux