Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Чернігівщини скерувала до суду справу про умисне вбивство та незакінчений замах на вбивство поліцейських
Опубліковано 26 січня 2022 року о 17:59

Поліцейські завершили досудове розслідування та передали прокурору для направлення до суду обвинувальний акт щодо групи із чотирьох молодиків, які обвинувачуються у вчиненні умисного вбивства та незакінченого замаху на умисне вбивство, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Крім того, одному з обвинувачених додатково інкриміновано вчинення грабежу, поєднаного з насильством.

В ніч на 2 жовтня 2021 року по вулиці Незалежності в Чернігові група молодиків спортивної статури в ході раптового конфлікту завдала тілесних ушкоджень двом співробітникам поліції. На момент інциденту обидва поліцейських перебували у відпустці та були у цивільному одязі.

Одному з поліцейських завдали не менше 18 ударів у голову, внаслідок чого він помер на місці події. Другого поліцейського зловмисники також побили. Чоловіка госпіталізували з тілесними ушкодженнями. В ході побиття один з нападаючих, побачивши у потерпілого мобільний телефон, застосовуючи фізичне насильство, відкрито його викрав.

2 жовтня було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого п.12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, скоєне за попередньою змовою групою осіб). В подальшому орган досудового розслідування також вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15 п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (незакінчений замах на умисне протиправне заподіяння смерті двом особам (поліцейським), вчиненому за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого).

Чернігівською обласною прокуратурою матеріали вищевказаних досудових розслідувань було об’єднано у одне кримінальне провадження.

Чотирьом зі зловмисників, які безпосередньо завдавали тілесні ушкодження поліцейським, 3 жовтня слідчі повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства, вчиненого групою осіб за попередньою змовою. В подальшому цим же чотирьом особам було повідомлено про нову підозру у вчиненні незакінченого замаху на умисне протиправне заподіяння смерті двом поліцейським, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Одному з підозрюваних додатково було повідомлено про нову підозру у вчиненні грабежу, поєднаного з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого.

Підозрювані – чернігівці, наймолодшому з них 16 років, ще двом по 17 років, а найстаршому – 18.

Також, у окремому кримінальному провадженні поліція повідомила про підозру у вчиненні грабежу 32-річному чернігівцю, який забрав сумку з особистими речами одного з потерпілих.

4 жовтня слідчий суддя Деснянського районного суду м. Чернігова усім підозрюваним обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, а в подальшому слідчі судді Новозаводського районного суду м. Чернігова підозрюваним продовжили обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Поліція Чернігівщини під процесуальним керівництвом прокуратури завершила досудове розслідування у кримінальних провадженнях. Обвинувальний акт скеровано до Новозаводського районного суду м. Чернігова.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux