Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Чернігівської області затримала осіб, які ошукали жінку майже на мільйон гривень
Опубліковано 19 лютого 2021 року о 10:41

Поліцейські упродовж доби встановили особи двох зловмисниць, що причетні до скоєння шахрайства у великих розмірах. Підозрюваних прилуцька поліція затримала поблизу Дніпра.

18 лютого до поліції звернулася 67-річна прилучанка, яка повідомила, що до неї просто на вулиці підійшли дві незнайомки та запропонували допомогти їй. Нібито вони можуть зняти порчу, яку «побачили» на заявниці та від якої нібито потерпає вся родина прилучанки.

Оскільки у потерпілої якраз захворіли члени сім’ї, вона легко піддалася впливу шахрайок. Жінка погодилася винести з дому всі заощадження «для зняття негативної енергетики». Потерпіла віддала незнайомкам 30 тисяч доларів, 1500 євро та 20 тисяч гривень.

Після того, як незнайомки забрали гроші і пішли, жінка отямилася і звернулася до поліції. Потерпіла надала поліцейським прикмети зловмисниць: у обох чорні очі та смаглява шкіра, на обличчях – медичні захисні маски.

До пошуків та затримання зловмисниць були залучені найдосвідченіші співробітники поліції Чернігівщини.

— В ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до шахрайства причетні дві мешканки Донецької області – 1967 та 1989 років народження. Після скоєння шахрайства у Прилуках зловмисниці спочатку втекли до Києва, а потім винайняли таксі та рушили в напрямку міста Дніпро. Там їх і наздогнала група поліцейських Прилуцького відділу поліції. За допомогою колег із Дніпропетровщини правоохоронці оперативно затримали підозрюваних, - розказав начальник Управіння карного розшуку Чернігівської області Максим Гончар.

В ході санкціонованого обшуку у зловмисниць вилучили гроші, здобуті злочинним шляхом.

Нині вирішується питання про обрання запобіжного заходу та оголошення про підозри зловмисницям. Також поліція перевіряє затриманих на причетність до скоєння таких злочинів не лише на Чернігівщині, а й по всій країні.

Слідчий відкрив провадження за частиною 3  статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах), що карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Триває досудове розслідування.

 

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux