Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Перешкоджав виконанню ухвали суду та розслідуванню корупційної схеми з розкрадання бюджетних коштів: на Чернігівщині поліція повідомила про підозру посадовцю Ніжинської міськради
Опубліковано 24 травня 2024 року о 10:19

Слідчі поліції Чернігівщини під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури встановили, що підозрюваний посадовець умисно проігнорував ухвалу суду про відсторонення від займаної посади комунального чиновника, який є фігурантом кримінального провадження щодо розкрадання бюджетних коштів на ремонті дороги в Ніжині. 

Слідство за оперативного супроводу обласного управління стратегічних розслідувань встановило, що посадовець Ніжинської міської ради був призначений відповідальним за забезпечення процедури виконання судової ухвали про відсторонення від займаної посади керівника одного з управлінь міськради як фігуранта кримінального провадження за підозрою у вчиненні посадового злочину. А саме – щодо заволодіння бюджетними коштами посадовцем ЖКГ міськради під час виконання робіт з капітального ремонту дороги в місті Ніжині.

Водночас, за даними слідства, підозрюваний посадовець проігнорував надіслану до Ніжинської міськради відповідну ухвалу Чернігівського апеляційного суду з супровідним листом від Слідчого управління поліції Чернігівщини. Цей чиновник скористався своїми службовими повноваженнями, підготувавши та зареєструвавши лист про повернення отриманого документу до ГУНП в області без виконання.

Таким чином, підозрюваний представник керівництва міськради умисно перешкодив виконанню судової ухвали, маючи на меті зовсім не допустити її виконання. Це, в свою чергу, могло зашкодити встановленню істини у кримінальному провадженні щодо розкрадання посадовцем ЖКГ міськради бюджетних коштів та створило умови для перешкоджання об’єктивному і неупередженому розслідуванню корупційної схеми посадовців.

За результатами досудового розслідування, чиновнику Ніжинської міськради повідомлено про підозру в умисному перешкоджанні виконанню ухвали суду, що набрала законної сили, вчиненому службовою особою (частиною 2 статті 382 Кримінального кодексу України). Зловмиснику загрожує до п'яти років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux