Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Побачили підозрілий предмет – не підходьте і не чіпайте»: начальник вибухотехнічної служби поліції Чернігівщини Володимир Сіренко
Опубліковано 18 жовтня 2023 року о 18:07

Сьогодні в Чернігівській обласній військовій адміністрації відбувся брифінг за участю керівника вибухотехнічної служби поліції Чернігівщини Володимира Сіренка. На заході обговорили алгоритм дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та вкотре нагадали правила мінної безпеки для громадян. 

Офіцери відділу вибухотехнічної служби Головного управління Нацполіції в Чернігівській, а також співробітники ДСНС постійно працюють над очищенням від вибухових предметів Чернігівської області, а також допомагають розміновувати Донеччину, Харківщину, Херсонщину.

Робота поліцейських вибухотехніків пов’язана з великим ризиком, адже ворог залишив багато небезпечного «заліза» та вибухових пасток. Щодня, попри всі труднощі та ризик, чернігівські поліцейські продовжують знищувати російські боєприпаси і вибухові пастки, а відтак – убезпечувати тисячі людей від смертельної небезпеки.

На жаль, трапляються випадки підриву населення на різних вибухових пристроях. Так, з початку 2023 року на Чернігівщині таких випадків зафіксовано 9, внаслідок чого загинули 7 осіб, ще 7 отримали поранення (з них 2 дітей).

Загалом же, за інформацією Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОВА, з березня 2022-го зареєстровано 38 таких випадків, внаслідок яких 23 особи загинули та 35 отримали поранення.

Володимир Сіренко розповів, що основними причинами підриву є нехтування знаками мінної небезпеки та необережне поводження з вибухонебезпечними предметами:

– Утримайтеся від відвідування лісів та полів усюди, де перебували російські окупанти або точилися бойові дії. Також пильно слідкуйте за тим, аби цієї заборони дотримувалися діти. Не наближайтеся та не чіпайте підозрілі предмети.

Тож правоохоронці нагадали про правила поведінки у разі виявлення небезпечного або підозрілого предмета:

припинити будь-які роботи в районі його знаходження. Оскільки коливання поверхні можуть призвести до детонування;

одразу повідомити спеціалізовані служби за телефонами 101 та 102, а також місцеві органи влади;

позначити місце знахідки яскравою стрічкою, пакетом тощо;

дочекатися приїзду спеціальних служб, точно вказати місце та обставини виявлення.

У жодному разі не можна підходити, а також пересувати, розбирати, нагрівати виявлений предмет та намагатися його знешкодити. Крім того, важливо не допускати до знахідки сторонніх осіб, допоки не прибули фахівці.

Бережіть себе та оточуючих!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux