Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Чернігівщини розшукали всіх дітей, які зникли з початку року
Опубліковано 09 листопада 2022 року о 14:37

До підрозділів поліції Чернігівської області з початку року надійшло 159 звернень та повідомлень про безвісне зникнення 168 дітей. У кожному випадку діти були знайдені та повернені додому.

Поліцейським знадобилося менш ніж 24 години, щоб встановити місцеперебування та повернути батькам більшість розшукуваних дітей (162 дитини знайшли впродовж доби).

Щоб попередити це явище та вберегти дітей від непередбачуваних наслідків, співробітники ювенальної превенції постійно проводять роз’яснювальну роботу з підростаючим поколінням. Під час профілактичних бесід поліцейські розповідають дітям, куди вони можуть звернутися за допомогою у разі виникнення ситуацій, які спонукають їх до втечі.

З початку року 50 батьків притягнули до відповідальності за неналежне виховання дітей, що спричинило конфліктні ситуації та призвело до того, що діти тікали з дому.

– До пошуків неповнолітніх завжди залучається максимальна кількість особового складу поліції, а також відповідні органи та служби. При отриманні кожного з повідомлень про зникнення неповнолітніх поліцейські оперативно проводили першочергові заходи з їх пошуку, – говорить начальник відділу ювенальної превенції Чернігівської області Оксана Огненко.

Поліцейська радить батькам частіше спілкуватися з дітьми, завжди знати з ким та як вони проводять вільний час.

Нагадаємо, що поліція рекомендує діяти за такою інструкцією у разі зникнення дитини:

- Якомога швидше зателефонуйте в поліцію і розкажіть про зникнення дитини.

- Повідомте поліцейським найважливіше – ім’я дитини, вік, місце проживання і навчання, час зникнення. Якщо точний час невідомий, можна вказати приблизний. Наприклад, дитина зникла в другій половині дня, коли мала повернутися зі школи. Розкажіть поліції, у що була вдягнена дитина, її особливі прикмети.

- Після вашого дзвінка черговий зорієнтує наряд патрульної поліції на пошук дитини.

- Візьміть актуальне фото дитини та зверніться до найближчого відділу поліції. Місце реєстрації і проживання не важливі.

Також поліція рекомендує покласти у кишеню малолітньої дитини записку з ім’ям та прізвищем, контактним телефоном батьків та адресою.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux