Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейський офіцер Корюківської громади Анатолій Олійник: «Найвища нагорода для мене – вдячність людей»
Опубліковано 21 грудня 2023 року о 14:52

Капітан поліції Анатолій Олійник служить в правоохоронних органах вже 16 років. Значний відрізок того часу був дільничним офіцером Корюківського райвідділу поліції. А у квітні 2023 року став поліцейським офіцером громади.

Працюючи дільничним поліцейським, Анатолій добре вивчив усі особливості такої діяльності та заслужив довіру населення на території, яку обслуговував. Громадяни добре знали та поважали свого дільничного офіцера поліції.

Тож призначення капітана поліції Олійника на посаду поліцейського офіцера громади – близьку до попередньої, але зі значно розширеним спектром повноважень та обсягом відповідальності – мешканці Корюківської територіальної громади сприйняли схвально.

— Окрім профілактичної роботи з місцевим населенням, розкриття злочинів, контролю за дорожньою обстановкою в громаді я виконую ще чимало інших функцій, — говорить Анатолій Олійник. — В селах проживає багато людей похилого віку, а також люди з обмеженими можливостями. Взимку, коли сніжить, в них особливо додається труднощів. То я вже добре знаю, кому треба розчистити сніг, а кому допомогти принести дров чи води. Нині ці люди вже, як правило, не встигають звернутися з проханням про допомогу – намагаюся прибути і все зробити до того, як попросять.

Досвідчений поліцейський підкреслює, що в його професії це найголовніше – добре знати мешканців своєї громади. Анатолію відома репутація кожного, і зі схильними до порушень правопорядку громадянами він постійно проводить профілактичну роботу. У свою чергу, потенційні правопорушники вже на власному досвіді знають: краще й не починати щось коїти, бо поліцейський точно дізнається і змусить відповісти за законом.

— Ми пишаємося своїм поліцейським офіцером громади! — не приховує емоцій Валентина Мирончук з села Білошицька Слобода Корюківської громади. — Завдяки йому в нашому селі ми стали почувати себе набагато спокійніше. Ті, хто в нас роками порушували порядок, тепер бояться це робити, бо знають, що не уникнуть справедливої кари. А ще ми впевнені у нашому поліцейському, бо переконалися, що він завжди прийде на допомогу.

Думку жінки охоче підтримують односельці. Тетяна Костюченко пригадує свою недавню біду, коли її гроші привласнили інші особи. Завдяки зусиллям поліцейського офіцера громади втрачене вдалося повернути. Каже, ця історія спонукала її більше довіряти поліції.

А Дмитро Назаренко з тієї ж Білошицької Слободи зізнається, що одного разу навіть не втримався – зателефонував на «102».

- Єдине, заради чого набрав цей номер — залишити подяку для Анатолія Олійника за сумлінну службу. Настільки був задоволений його роботою, бо він завжди мені допомагає. Вважаю, це найменше, що я можу зробити на знак своєї вдячності.

- Я працюю з людьми і заради людей, — розповідає Анатолій Олійник. — Це приносить мені задоволення і мотивує служити далі, викладаючись повністю. Адже найвища емоційна нагорода за мою працю – відчувати вдячність людей, яким я допоміг.


Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux