Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Чернігівщини закликає батьків приділяти більше уваги дітям та попереджає про загрози в інформаційній сфері
Опубліковано 01 березня 2023 року о 17:20

Поліцейські оперативно відслідковують ситуацію з поширенням молодіжної субкультури, яка має на меті використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. 

Нині в мережі Інтернет набувають поширення молодіжні субкультури, які пропагують насильство. Поліція застерігає молодь від прямої чи непрямої участі в штучному поширенні таких субкультур, які росія використовує як інформаційно-психологічну операцію (ІПСО). Провокування конфліктів і масових бійок між підлітками – таку мету ставлять перед собою організатори зібрань молоді.

Правоохоронці нагадують, що за дії протиправного характеру передбачено як адміністративну (для батьків), так і кримінальну відповідальність, яка наступає з 14-ти років.

Аби російська ІПСО не мала успіху та щоб застерегти дітей від необдуманих вчинків, поліцейські Чернігівщини оперативно відслідковують ситуацію та проводять профілактичну роботу з дітьми та їх батьками. Правоохоронці також постійно на зв’язку з адміністраціями та педагогічними колективами навчальних закладів.

Ювенальні поліцейські рекомендують батькам слідувати наступним порадам:

Поліція закликає батьків бути друзями своїх дітей, проводити з ними більше часу, цікавитися з ким вони спілкуються та як проводять дозвілля.

- Опановуйте Інтернет-технології, майте власний акаунт і станьте другом своїй дитині в соціальних мережах;

- Звертайте увагу на активність дитини в мережі Інтернет. Аналізуйте вміст сторінок дитини, уважно читайте її публікації, вивчайте групи, до яких вона приєдналася;

- «Познайомтеся» з її віртуальними друзями, звертайте увагу на фото й відео, що викликають інтерес дитини, зокрема ті, що збережені, поширені або вподобані;

- Покажіть дитині, що вона вам небайдужа, що ви піклуєтеся про неї та запропонуйте спільно провести час.

Пам’ятайте, що в зону ризику проявів деструктивної поведінки потрапляють підлітки, яким бракує батьківської уваги і підтримки, а також ті, чиє перебування в мережі Інтернет не контролюється.

Шановні батьки! Підтримуйте довірливі відносини з дітьми, аби вберегти їх від небезпеки.

Нагадаємо, що Нацполіція заблокувала 18 каналів та груп, створених для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні через новий молодіжний рух.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux