Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Чернігівщини скерувала до суду справу організованої групи наркоторгівців
Опубліковано 17 червня 2022 року о 15:29

Співробітники слідчого управління поліції області завершили досудове розслідування та передали прокурору Чернігівської обласної прокуратури для направлення до суду обвинувальний акт щодо групи мешканців Прилук, які систематично збували наркотики та психотропні речовини з використанням каналу в інтернет-месенджері. Щоденний злочинний прибуток угрупування складав не менш 40 тисяч гривень.

Злочинне угруповання викрили та затримали 11 листопада минулого року співробітники кримінальної поліції Прилуцького районного відділу поліції спільно з колегами з обласного Управління протидії наркозлочинності, слідчого управління і карного розшуку поліції Чернігівщини та низки оперативних підрозділів, за силової підтримки підрозділу поліції особливого призначення.

Затриманню передувало тривале оперативне супроводження та документування злочинної діяльності членів групи. Впродовж півтора місяців поліцейські встановили особи всіх співучасників – місцевих мешканців, віком від 22 до 38 років.

Лідерські функції в угрупованні виконували наймолодша прилучанка зі своїм 31-річним співмешканцем. Дівчина створила окремий канал в інтернет-месенджері, за допомогою якого потенціальні клієнти зв’язувалися із постачальником і замовляли наркотичні або психотропні речовини. Оплату замовлення проводили дистанційно, посередництвом платіжної системи. Після цього наркодилери робили «закладку» і надсилали клієнту фото й координати місця, де її слід шукати.

Поліцейські встановили, що в такий спосіб зловмисники щодня здійснювали не менш 100 оборудок, а в окремі дні — й до двохсот. Денний прибуток членів угруповання від продажу наркотиків ряду найменувань, а також амфетаміну та інших психотропів не падав нижче 40 тисяч гривень.

Поліцейські провели одночасні санкціоновані обшуки за місцями мешкання усіх членів угруповання. Сумарно у зловмисників вилучено близько 120 тисяч гривень готівки та два кілограми наркотичних і психотропних речовин, за які у разі успішного збуту спільники могли отримати ще майже два мільйони гривень. Крім цього, вилучено інші речові докази причетності членів угруповання до спільної злочинної діяльності.

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції оголосили усім співучасникам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, які кваліфікуються згідно з частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою,  а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах).

Зловмисникам загрожує від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

15 червня правоохоронці скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні до суду.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux