Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція радить як уберегтися від крадіжок з автомобілів
Опубліковано 06 лютого 2018 року о 14:51

Крадіжки з автомобілів посідають окреме і особливе місце в переліку злочинів, які реєструються у поліцейських зведеннях.

 Власники автомобілів, нехтуючи правилами безпеки, залишають в салонах своїх автомобілів гроші, документи, магнітоли. Це в свою чергу привертає увагу автомобільних крадіїв. Останні випадки, зареєстровані в Чернігівському відділі поліції, свідчать, що власники автівок нехтують правилами безпеки, на яких завжди наголошують правоохоронці.

Начальник Чернігівського відділу поліції підполковник поліції Володимир Реберг навів декілька прикладів таких крадіжок.

По-перше, це крадіжки з автомобілів, в салоні яких власники залишають цінні речі. Подивившись в салон, крадії намічають собі план дій (звісно, якщо там є на що звернути увагу). Кілька таких випадків трапилися на початку лютого.

Так, 1 лютого власник легковика «Daewoo Nubira» залишив свою автівку на десять хвилин, а коли повернувся, виявив, що зловмисник шляхом сканування сигналізації проник до салону та скоїв крадіжку барсетки з документами (паспорт, ідентифікаційний код, техпаспорт, водійське посвідчення, страховий поліс, 3 банківські картки) та 10000 гривень.

2 лютого по допомогу до поліції звернувся власник автомобіля "Вольво" із заявою про те, що якийсь лиходій викрав два акумулятори "Омега".

Другою поширеною категорією потерпілих є водії, які залишили автівки під домом на ніч без нагляду. Були такі випадки, коли навіть наявність сигналізації не вплинула на злочинні наміри крадіїв. З машин викрадали все, що мало будь-яку цінність.

Так, в ніч на 5 лютого з легковика «ЗАЗ-1103», який власник залишив на ніч біля свого будинку, зловмисник викрав 400 гривень, талон на 360 кубометрів газу та техпаспорт, страховий поліс, водійське посвідчення, паспорт та ідентифікаційний код. При цьому злодій розбив скло пасажирських дверцят.

І це далеко не увесь перелік способів крадіжок з автомобілів. Очільник міської поліції Володимир Реберг застерігає, що для запобігання такого роду крадіжок варто знати та виконувати певні правила безпеки. Наведемо лише найпростіші з них:

В обов'язковому порядку обладнайте автомобіль протиугонними пристроями.

Замикайте автомобіль, навіть якщо виходите з нього на короткий час.

На ніч ставте автомобіль в гараж, оснащений надійними засувами, чи на стоянку, яка охороняється.

Не залишайте в автомобілі (особливо на ніч) документи, магнітолу, телевізор та інші цінності. Будьте обачні  і обережні.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux