Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Протидія незаконному обігу зброї перебуває у фокусі діяльності Національної поліції України
Опубліковано 23 липня 2022 року о 08:56

На цьому наголосив представник України в Європолі Віталій Касап під час зустрічі з керівником кабінету директора Європолу Себастіаном Морасом. Зустріч відбулася за дорученням Голови Національної поліції Ігоря Клименка після публікації у ЗМІ інформації про можливу контрабанду важкого озброєння з України на територію Євросоюзу.

Нацполіція проводить комплексну роботу, спрямовану на протидію незаконному обігу зброї та мінімізації  ризиків, пов’язаних із її використанням,  а також на попередження її контрабанди за кордон України. Зокрема здійснюється постійний моніторинг вогнепальної зброї, яка перебуває у населення, в тому числі трофейної.

Наслідком послідовної та системної роботи в цьому напрямку є  позитивна динаміка впродовж 2020-2022 років щодо зменшення кількості зброї, вилученої на державному кордоні. Цьогоріч станом на 22 липня на кордоні з країнами Європейського союзу вилучено 252 предметів, схожих на зброю, тоді як у 2021 році - 420,  у 2020 році - 520.

Активний процес законодавчого врегулювання сфери обігу зброї,  створення сучасної моделі контролю за обігом зброї в країні вже найближчим часом дозволить суттєво посилити ефективність діяльності правоохоронних органів у цьому напрямку. Зокрема створення  Єдиного реєстру зброї дозволить інвентаризувати всю зброю, що перебуває у цивільному обігу в Україні з визначенням її поточного технічного стану та стане важливим елементом у попередженні злочинів,  дозволить в рази підвищити ефективність контролю у сфері обігу зброї та запобігатиме її викраденню і втраті.

Представник України в Європолі Віталій Касап зауважив, що контроль за обігом вогнепальної зброї в державі є одним із пріоритетних напрямів діяльності Національної поліції України, тим паче - у умовах правового режиму воєнного стану.

Тож за результатом зустрічі у своїй заяві на сайті агенції Європол підтримав співпрацю з українською стороною щодо протидії незаконному обігу зброї за межі України.

Відтак інформаційні вкиди про нібито масштабну загрозу контрабанди зброї на територію Євросоюзу є неприйнятними маніпуляціями, спрямованими на дискредитацію правоохоронної системи України в умовах воєнної агресії рф.

Управління комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux