Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Робота без права на помилку: як чернігівські вибухотехніки допомагали розміновувати звільнену частину Херсонщини
Опубліковано 13 грудня 2022 року о 17:37

Чернігівські поліцейські-вибухотехніки днями повернулися з Херсонської області, де у складі зведеного загону допомагали проводити роботи з обстеження і розмінування звільненої української землі. Щодня, попри всі труднощі та ризик, поліцейські знищували ворожі боєприпаси і вибухові пастки, а відтак – вберегли тисячі людей від смертельної небезпеки. 

Начальник відділу вибухотехнічної служби поліції Чернігівської області Володимир Сіренко розповідає, що чернігівські поліцейські одними з перших прибули на Херсонщину після звільнення її правобережжя від окупантів.

– Херсонці зустрічали нас обіймами. Люди приходили, пригощали нас домашніми пиріжками, а ми допомагали їм чим могли. Взаємопідтримка для українців – це все! Якось, їдучи на завдання, ми пробили колесо, то на місцевому СТО його полагодили і з нас категорично відмовилися брати гроші – зробили все безкоштовно. Це наче дрібниці, але вони дуже важливі. У свою чергу ми, поліцейські, старалися максимально якісно виконувати свою роботу. А її там дуже багато! Російські окупанти залишили безліч небезпечних предметів. Причому, заміновані не лише поля чи ліси, а й міська забудова. Наприклад, в офісних приміщеннях окупанти поміщали вибухові пастки в комп’ютерній техніці, – згадує Володимир Сіренко.

Чернігівські вибухотехніки не вперше працюють на звільнених територіях: у вересні вони виявляли та знешкоджували боєприпаси на Харківщині. Розмінування територій – дуже складна і відповідальна робота, що під силу далеко не кожному. Очищуючи рідну землю від ворожого заліза, поліцейські рятують людські життя. На жаль, інколи ціною власних... На Херсонщині 7 грудня під час виконання службових обов’язків загинули четверо поліцейських – начальник Головного управління Національної поліції в Черкаській області Михайло Куратченко, вибухотехнік Ігор Мельник, кінолог Сергій Ненада та помічник чергового СРПП Уманського райуправління поліції Вадим Періжок.

– Ворог дуже підступний і залишив після себе багато мін-пасток, заборонених боєприпасів, у тому числі касетних. Такі боєприпаси можуть спрацювати в будь-який момент і наробити біди. Тому робота наша і ризикована, і кропітка. Щоб ретельно перевірити кожен метр землі, треба завжди зберігати «холодну» голову, неухильно дотримуватись правил особистої безпеки, а ще – постійно вчитися та обмінюватися досвідом з колегами, – каже поліцейський-вибухотехнік.

Чернігівські поліцейські пишаються своєю роботою, адже вона допомагає наближати нашу перемогу. Вибухотехніки поліції Чернігівщини обіцяють докласти максимум зусиль, аби кожен українець міг впевнено і без страху ступати по своїй землі.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux