Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Роковини з дня загибелі чернігівських поліцейських: у Киїнці вшанували пам'ять полеглих Героїв та відкрили меморіальну дошку на їх честь
Опубліковано 28 лютого 2023 року о 17:32

Сьогодні у селі Киїнка Чернігівського району відбулося відкриття меморіальної дошки на честь чотирьох загиблих поліцейських: Володимира Настича, Дмитра Музирьова, Дмитра Лук’яненка та Олексія Христенка. 28 лютого 2022 року поліцейські героїчно загинули в приміському селі Киїнка, захищаючи Україну від російської навали. 


Вшанувати пам'ять захисників зібралися рідні полеглих Героїв, керівництво та колеги Головного управління Нацполіції у Чернігівській області, побратими з роти поліції особливого призначення, а також небайдужі мешканці громади.

Передусім присутні вшанували пам’ять загиблих захисників України хвилиною мовчання.

– З перших годин ворожого вторгнення наші поліцейські стали на захист рідної землі. Меморіальна дошка буде нагадувати всім про подвиг чотирьох чернігівських поліцейських, які ціною власних життів стримали ворожий наступ на Чернігів. 28 лютого загинули чотири наших побратими. Але вони не загинули в наших серцях. Ми пам’ятаємо про їх подвиг щодня. Ми пам’ятаємо і знаємо, що в них залишилися сім’ї, які потребують нашої уваги і піклування. Батьки, діти, дружини загиблих Героїв – це члени нашої великої поліцейської родини. Низький вам уклін від усього колективу поліції Чернігівської області! Діти полеглих побратимів – це наші діти. І ми щодня маємо робити все, щоб вони виросли українцями достойними своїх батьків, – сказав начальник поліції Чернігівщини Володимир Нідзельський.

– Дивлячись на цю меморіальну дошку ми бачимо обличчя наших найрідніших хлопців. Але серця наші не сприймають того, що їх вже не буде поряд з нами. Дуже тяжко і боляче. Комусь втрачати єдиного сина, комусь – люблячого чоловіка, а комусь найкращого в світі батька, – говорить мама загиблого Дмитра Музирьова Тетяна Віталіївна. – Я пишаюся своїм сином, який з перших днів ворожого вторгнення взяв до рук зброю та разом зі своїми побратимами став на захист Чернігова. Висловлюю вдячність колективам Головного управління Національної поліції у Чернігівській області та роти поліції особливого призначення. Дякую, що пам’ятаєте полеглих товаришів та піклуєтесь про їхні родини. Герої не вмирають. Вони назавжди залишаються в наших серцях. 


Рідні загиблих поліцейських разом з очільником обласної поліції відкрили меморіальну дошку на будівлі Киїнської сільської ради.

Учасники пам’ятного заходу поклали квіти до меморіальної дошки, а також на могили поліцейських. Кожен присутній схилив голову у жалобі за Героями, у яких могло бути попереду довге і щасливе життя… Але тепер вони навіки у строю та у наших серцях.

Пам’ятаємо подвиг наших Героїв і схиляємо голови перед всіма, чиї імена і вчинки навіки вписані в історію нашої України та закарбовані в нашій пам’яті!

Вічна пам'ять і слава!


Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux