Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Чернігові поліція забезпечила накладення арешту на корпоративні права та 74 об’єкти нерухомості підприємства, пов’язаного з рф
Опубліковано 26 серпня 2022 року о 15:50

Співробітники управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчим управлінням поліції Чернігівській області та Чернігівською обласною прокуратурою викрили підприємство, яке упродовж тривалого часу ухилялося від сплати податків на суму понад 42 мільйони гривень. Нині заарештоване майно передано в АРМА на праві управління майном.

Поліцейські встановили, що у Чернігові здійснює свою господарську діяльність суб’єкт господарювання, службові особи якого запровадили схему з приховування реального власника та вигодонабувача. Окрім того, вони налагодили механізм систематичного ухилення від сплати податків.

В ході розслідування кримінального провадження за ч.  3 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України слідчі поліції встановили, що сума несплачених підприємством податків перевищила 42 мільйони гривень. Доведено, що генеральний директор товариства достовірно знав про відсутність у підприємства встановленого чинним законодавством дозволу на право користування земельною ділянкою, яка перебуває в комунальній власності. Відтак, ухилення від сплати земельного податку в особливо великих розмірах було умисним та свідомим.

Також правоохоронці встановлено, що нерухоме майно підприємства загальною кількістю 74 об’єкти перебувало в іпотеці у однієї з російських банківських установ. Тепер же, після початку повномасштабного вторгнення російських військ, громадяни російської федерації планували вивести шляхом укладення фіктивних правочинів нібито зі своєї власності активи підприємства. В такий спосіб вони намагалися уникнути націоналізації активів Україною.

З метою посилення заходів з протидії підривній діяльності проросійського бізнесу, а також задля встановлення, блокування, вилучення активів, що належать особам, які своїми діями сприяють країні-агресору у війні з Україною, на підставі обґрунтованого клопотання слідчого Головного управління Нацполіції в Чернігівській області постановою Новозаводського районного суду міста Чернігова накладено арешт на корпоративні права підприємства та 74 об’єкти нерухомості.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux