Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Чернігові ювенальні поліцейські провели профілактичні заходи щодо заборони продажу алкоголю та тютюну дітям
Опубліковано 16 липня 2024 року о 10:22

Інспектори ювенальної превенції відвідали місцеві торговельні заклади, а також місця скупчення дітей та молоді, із нагадуваннями про відповідальність за продаж алкогольних і тютюнових виробів неповнолітнім особам, а також роз’ясненнями шкідливого впливу вживання психоактивних речовин на дитячий організм.

Багаторічна практика свідчить, що чимало дорослих ігнорують незаконність продажу алкогольних і тютюнових виробів неповнолітнім. Подібні недобросовісні продавці не зважають на вік клієнта і не вимагають пред’явити паспорт, навіть усвідомлюючи, що перед ними дитина.

Загалом упродовж шести місяців поліцейські Чернігівського райуправління поліції склали 33 протоколи за частиною 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями й тютюновими виробами), з них 7 протоколів – у червні. Матеріали направлено на розгляд до адміністративних комісій.

Заради подолання цього ганебного і небезпечного явища ювенальні поліцейські провели чергове відпрацювання. Під час спілкування з персоналом торговельних закладів поліцейські нагадували про заборону продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім, а також про відповідальність за такі правопорушення.

Спілкуючись з дітьми та підлітками у місцях їхнього активного відпочинку на різних чернігівських локаціях, поліцейські роз’яснили неповнолітнім небезпеку вживання алкоголю і тютюну, а тим паче наркотиків чи психотропних речовин.

Крім цього, співробітники ювенальної превенції обговорили з юними співрозмовниками низку інших безпекових питань: важливість дотримання правил дорожнього руху, базові засади безпечного відпочинку, правила мінної безпеки тощо. Також поліцейські, з огляду на екстремальні погодні умови щоденної спеки, пояснили неповнолітнім алгоритм найпершої допомоги людям, яким стало зле на сонці.

Ювенальна поліція Чернігівської області закликає усіх дорослих пам’ятати про нашу спільну відповідальність за здоров’я та безпеку юного покоління.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux