Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Головному управлінні Нацполіції у Чернігівській області презентували книгу-хроніку «Чернігівщина у війні»
Опубліковано 05 квітня 2024 року о 10:50

Сьогодні у главку обласної поліції відбулася презентація книги науковця Івана Богатирьова «Чернігівщина у війні: нариси відтворення подій 24 лютого 2022 року». Захід пройшов за участі начальника поліції Чернігівщини Івана Іщенка, членів сімей загиблих поліцейських, ветеранів системи МВС та діючих поліцейських, чиї історії закарбовані на сторінках книги. 


– Ця унікальна книга містить спогади поліцейських та ветеранів, які брали безпосередню участь у відсічі збройної агресії росії. Вдячний автору, який увічнив у книзі подвиги наших загиблих побратимів. Тих, хто до останнього подиху залишився вірним присязі і ціною власного життя боронив рідну землю від ворожої навали. Пам'ять про них залишиться назавжди у наших серцях, а для майбутніх поколінь вкрай важливо закарбувати імена Героїв та їхні вчинки у книгах, – сказав Іван Іщенко.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих Героїв-захисників.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові начальник ГУНП в Чернігівській області Іван Іщенко вручив рідним загиблих поліцейських посмертні відзнаки «За відвагу та мужність».

– Всі події, описані у книзі, я пропустив через своє серце. Книга містить мої спогади, як чернігівця, що пережив повномасштабне вторгнення і облогу міста, а також розповіді і спогади поліцейських та ветеранів органів внутрішніх справ, які зі зброєю стали на захист рідної землі. Саме керівник ветеранської організації Іван Маляренко переконав мене написати цю книгу. Дякую за підтримку керівництву обласної поліції, а також всім, хто поділився пережитими історіями та спогадами. Низький уклін рідним загиблих правоохоронців та всім нашим захисникам! – говорить автор книги Іван Богатирьов, доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України.

Начальник обласної поліції вручив подяку Івану Богатирьову за відданість Батьківщині, невтомну працю на благо України та патріотичне виховання молодого покоління правоохоронців Чернігівщини.

Як зазначив голова ради ветеранів Чернігівщини Іван Маляренко, з початком повномасштабного ворожого вторгнення ветерани та пенсіонери системи МВС активно долучилися до збройного опору окупантам. Вони несли службу разом з діючими поліцейськими на блок-постах, допомагали рятувати людей з-під завалів, підтримували правопорядок у місті.

Один із героїв книги – чернігівський поліцейський Олег Флюгерт, який з перших днів російського вторгнення зі зброєю в руках став на захист рідної землі. Дільничний офіцер, якому військові дали позивний «Шериф», боронив Чернігівщину в напрямку білоруського кордону. Разом з побратимами він здійснював бойові виходи в тил ворога, займався розвідувальною діяльністю, брав участь у знищенні колони російської техніки.

Окремі сторінки книги «Чернігівщина у війні: нариси відтворення подій 24 лютого 2022 року» присвячені медикам Державної установи «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Чернігівській області». Саме вони рятували життя пацієнтів під обстрілами, в умовах активних бойових дій, та нині продовжують лікувати і повертати в стрій поранених на війні правоохоронців.

– Ми маємо пам’ятати про всіх, хто своїми героїчними вчинками зробив вклад у перемогу нашої країни. Про тих, хто не здався й тримався до кінця, не зрадив Присязі, – звернулася до присутніх мати загиблого Героя Олена Миколаївна Запека. – Захищаючи свою державу від ворога, наші діти віддали найдорожче – свої життя. 

Відділ комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux