Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Ніжині назвали вулицю на честь загиблого поліцейського Олександра Яцика та встановили меморіальну дошку
Опубліковано 17 вересня 2022 року о 11:23

Сьогодні начальник поліції Чернігівської області Володимир Нідзельський разом з вдовою загиблого колеги Ларисою Яцик та міським головою Ніжина Олександром Кодолою взяли участь у заході з вшанування пам'яті полковника поліції Олександра Яцика. 


Поліцейський загинув 24 лютого у перші години ворожого вторгнення в Україну. Разом із колегами він ніс службу на стратегічно важливому об’єкті – аеродромі ДСНС біля Ніжина – в той час, коли ворог завдав по ньому ракетного удару.

Нещодавно Володимир Нідзельський звернувся з ініціативою до міської ради Ніжина присвоїти одній з вулиць ім’я загиблого Героя. Депутатський корпус підтримав цю ініціативу і ухвалив таке рішення.

Пам’ятний захід присутні розпочали з хвилини мовчання.

– Сьогодні ми зібралися, аби вшанувати пам'ять нашого Героя, нашого побратима Олександра Яцика. Дякую Олександрові Кодолі і депутатам міськради, які підтримали нашу ініціативу. 


Ще до початку ворожого вторгнення поліція була переведена на посилений варіант несення служби. Поліцейські негайно взяли під охорону об’єкти критичної інфраструктури, серед них – аеродром ДСНС. З 23 на 24 лютого Олександр Яцик ніс там службу разом з колегами. Близько 5-ї ранку ворог підступно завдав ракетного удару. На жаль, поліцейський та четверо співробітників ДСНС загинули… 


Щиро дякую захисникам, які боронять нашу землю і наближають перемогу! Окрема вдячність рідним і близьким загиблого Олександра за справжнього чоловіка, справжнього героя і офіцера!


Міський голова Ніжина Олександр Кодола відзначив, що меморіальна дошка є знаком поваги і вшанування полковника Яцика. Це символ того, що ніжинці пам’ятають кожного полеглого Героя-захисника.

– Дякую за службу поліцейським, рятівникам, захисникам, які з перших годин і донині продовжують чесно, відповідально і сумлінно виконувати свої обов’язки, – сказав Олександр Кодола.

Володимир Нідзельський разом з Олександром Кодолою та начальником Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування Іваном Коробкою також поклали квіти до пам’ятної стели, яку відкрили на аеродромі ДСНС на честь загиблих.

Пам’ятаємо подвиг наших Героїв і схиляємо голови перед всіма, чиї імена і вчинки навіки вписані в історію нашої України та закарбовані в нашій пам’яті!

Вічна пам'ять і слава!


 

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux