Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Прилуках правоохоронці зустрілися з учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС
Опубліковано 26 квітня 2024 року о 17:48

Заступник начальника Прилуцького районного відділу поліції Владислав Стоянов разом з головою ветеранської організації органів внутрішніх справ Миколою Яцуном відвідали пенсіонерів служби, які були безпосередніми учасниками тих страшних подій, що сколихнули увесь світ у далекому 1986 році. Правоохоронці засвідчили свою шану та подякували за неоціненний подвиг.

У ті часи правоохоронці були одними з тих, хто першим опинився на місці трагедії та прийняв удар ядерної стихії на себе, а потім несли службу в 30-кілометровій зоні.

- До аварії на Чорнобильській АЕС я працював черговим у Прилуцькому відділі. А з травня по грудень 1986 року брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Наш зведений загін правоохоронців займався евакуацією населення та майна - згадує пенсіонер ОВС Свириденко Віктор Володимирович.

Також своїми спогадами із поліцейськими поділився Фесенко Юрій Борисович, який 38 років тому брав активну участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Юрій Борисович народився у Прилуках. Після служби в армії пішов працювати молодшим сержантом патрульно-постової служби тодішньої міліції в Прилуках. У 26 років молодший сержант у складі зведеного загону вирушив до села Новоселівка, що за 6 кілометрів від епіцентру подій.

Зведений загін правоохоронців відправляли у відрядження на 3-5 діб. Однак ми пробули там 3 місяці. Основне наше завдання на той час було здійснення охорони громадського порядку. Усі мешканці на той момент вже виїхали з селищ, тому ми наглядали за їх будинками щоб запобігти крадіжкам - розповідає Юрій Борисович.

Ще одну життєву історію розповів пенсіонер ОВС Леута Станіслав Миколайович. З 29 серпня по 30 листопада 1989 року міліціонер Станіслав Миколайович працював водієм медслужби у самісінькому Чорнобилі.

Наостанок ліквідатори поділилися з правоохоронцями чорно-білими фотографіями тих подій, які залишаться у пам’яті на все життя.

Поліцейські привітали своїх колег, нині пенсіонерів МВС, побажали здоров’я, благополуччя, добра, підтримки рідних та вручили подарунки.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux