Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Українські поліцейські взяли участь у міжнародній безпековій конференції в Естонії
Опубліковано 16 жовтня 2023 року о 16:54

У рамках міжнародного співробітництва представники поліції Кіровоградської, Чернігівської та Житомирської областей взяли участь у роботі міжнародної конференції, яку організувала Естонська академія наук внутрішньої безпеки.

Учасники обговорили подальшу співпрацю в межах реалізації спільних пілотних проєктів, спрямованих на впровадження у діяльності підрозділів Нацполіції кращих європейських практик.

Українську делегацію представили, зокрема, начальник поліції Кіровоградської області Роман Козьяков, начальник поліції Житомирської області Олег Трачук, заступник начальника поліції Чернігівської області – начальник кримінальної поліції Олександр Васильченко.

Правоохоронці ознайомилися з роботою територіальних підрозділів поліції Естонії та їхньою взаємодією з органами прокуратури, суду, невідкладної медичної допомоги та системи виконання покарань, відвідали Академію наук внутрішньої безпеки та парламент Естонської Республіки.

У ході міжнародної безпекової конференції українські поліцейські водночас поділилися досвідом роботи та викликами, з якими стикаються під час несення служби в умовах війни з рф, зокрема щодо забезпечення правопорядку, документування воєнних злочинів, надання допомоги людям, які постраждали унаслідок збройної агресії росії.

У рамках візиту учасники заходу також провели робочу зустріч із Генеральним директором Департаменту поліції та прикордонної охорони Естонської Республіки Егертом Белітцевим, під час якої естонські та українські правоохоронці визначили напрямки подальшого співробітництва в рамках реалізації започаткованого проєкту «Розвиток регіонального управлінського потенціалу поліції та лідерства», який реалізовуватиметься з урахуванням досвіду Східної, Західної та Південної префектур Департаменту поліції та прикордонної охорони Естонської Республіки, за сприяння Естонського центру міжнародного розвитку, та території трьох областей держави. Поліція Кіровоградської області безпосередньо співпрацюватиме зі Східною префектурою, яку очолює Тарво Крууп.

Українські поліцейські подякували естонським колегам за надану можливість в отриманні досвіду та висловили наміри про поглиблення співпраці для продовження розпочатого керівництвом МВС України та Національної поліції процесу реформування правоохоронного органу для вдосконалення діяльності поліції з надання громадянам якісних поліцейських послуг і створення безпекового середовища.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux