Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вибухотехніки поліції Чернігівщини знешкодили вибухову пастку біля схрону з боєприпасами російських військових
Опубліковано 15 липня 2022 року о 15:40

За добу поліцейські Чернігівської області спільно з прикордонниками та співробітниками СБУ виявили три схрони зі зброєю та боєприпасами, які залишили російські військові – у Корюківському, Прилуцькому та Чернігівському районах області. В одному зі схронів вибухотехніки поліції знешкодили ворожу вибухову пастку – «розтяжку».

У Корюківському районі окупанти облаштували схрон в нежилому приміщенні, яке перебуває в аварійному стані. Вчора правоохоронці виявили у сховку дві протитанкові міни, стрічки з патронами, бінокль та п’ять гранат.

– Одна з цих гранат була в спорядженому стані і встановлена в якості «розтяжки», – говорить керівник вибухотехнічної служби обласної поліції Володимир Сіренко. – Такі вибухові пастки ворог залишив після себе не лише на своїх покинутих позиціях, а й у лісах, полях, в закинутих будівлях тощо. Тому закликаємо громадян неухильно дотримуватися правил безпеки: не відвідувати ліси і поля, не заходити до нежилих приміщень. Загроза натрапити на небезпеку в таких місцях ще дуже висока.

Того ж дня в Прилуцькому районі під час відпрацювання деокупованої території поліцейські разом з кінологами виявили на околиці Ічнянської громади схрон з боєприпасами російського маркування. 

Зі схрону правоохоронці вилучили 440 патронів різного калібру, 5 гранат, три сигнальні ракети, два пакети з вибухівкою, один реактивний піхотний вогнемет та пару камуфляжних рукавиць.

Сьогодні співробітники управління карного розшуку поліції області спільно з військовою контррозвідкою, прикордонниками, кінологами, вибухотехніками та бійцями роти поліції особливого призначення виявили в лісосмузі ще один схрон військових рф. У ньому знаходились сім гранат, постріл до гранатомета та військова радіостанція.

В подальшому вилучені з усіх трьох сховків зброю та боєприпаси буде передано для потреб Збройних сил України.

Поліція закликає громадян бути пильними й обережними та слідкувати, аби потенційно небезпечні місця не відвідували діти.

Нагадаємо, що вибухотехніки поліції Чернігівщини під час війни знешкодили вже майже 12 тисяч вибухонебезпечних предметів. Поліцейські активно працюють над розмінуванням як у Чернігові, так і у віддалених населених пунктах прикордонних громад.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux