Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Врізався п’яним у стіну чужого будинку: у Чернігівському районі поліцейські склали на правопорушника низку адмінпротоколів
Опубліковано 21 червня 2024 року о 11:27

Намагаючись уникнути уваги поліцейського патруля, нетверезий водій легковика «Mazda» не впорався з керуванням та скоїв ДТП. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Правопорушник понесе відповідальність за трьома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 Пізно увечері 19 червня в одному з сіл Киселівської громади Чернігівського району увагу групи реагування патрульної поліції привернула нервова поведінка водія автомобіля «Mazda». При наближенні патруля легковик явно прискорився та намагався зникнути з поля зору поліцейських.

Невдовзі автомобіль-втікач виїхав за межі проїзної частини та зіткнувся з парканом, що огороджував приватне обійстя. Надалі «Mazda» перетнула подвір’я, знесла ще одну секцію паркану і зупинилась, зіткнувшись зі стіною будинку в сусідньому домогосподарстві.

Поліцейські негайно прибули на місце події та, перш за все, переконалися у відсутності постраждалих внаслідок інциденту.

При спілкуванні з водієм, 36-річним мешканцем Чернігова, патрульні помітили у чоловіком явні ознаки алкогольного сп’яніння. Громадянин погодився на пропозицію пройти перевірку за допомогою приладу «Драгер».

Тест засвідчив, що вміст алкоголю в крові водія становив 1,75 проміле (майже у 9 разів вище за гранично допустиму межу).

Також з’ясувалося, що чоловік керував автівкою без посвідчення водія: торік його позбавили права керування транспортом, і хоча термін стягнення вже минув, громадянин не став поновлювати свої документи. Натомість він щоразу свідомо йшов на правопорушення, сідаючи за кермо «без прав».

На винуватця автопригоди поліцейські склали адміністративні протоколи за трьома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення:

- ст. 124 (порушення Правил дорожнього руху, що призвело до ДТП);

- ч. 1 статті 130 (керування транспортним засобом у стані сп’яніння);

- ч. 5 статті 126 (керування транспортним засобом особою, що не має права керування транспортними засобами, вчинене повторно протягом року).


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux