Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Якщо вам відомі факти порушення українського законодавства іноземцями, повідомляйте поліцію Чернігова
Опубліковано 03 серпня 2018 року о 17:49

По допомогу до поліції Чернігова звернувся громадянин, якого обікрали. Натомість він сам також порушив українське законодавство - правила перебування в Україні.

До Чернігівського відділу поліції звернувся іноземець, у якого вночі з автомобіля поцупили 30 літрів бензину, два перфоратори, болгарку та сумку з іншими дрібними інструментами. Інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) — карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Поліцейські встановили, що громадянин Азербайджану порушив правила перебування в Україні, тож доставили його до міграційної служби для складання протоколу за статтею 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України. Це тягне за собою накладання штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що з серпня триває комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант». Працівники Управління Державної міграційної служби України та поліцейські Головного управління Національної поліції у Чернігівській області виявляють іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають в області.

Особлива увага приділяється притягненню зловмисників-іноземців до кримінальної відповідальності або видворення їх за межі України, виявлення порушників встановлених правил перебування в нашій державі, нелегальних мігрантів та інших осіб, які не мають підстав для подальшого перебування в Україні.

Поліцейські звертаються до жителів Чернігівщини з проханням надавати інформацію в поліцію про перебування в селах і містах підозрілих осіб або іноземців, які перебувають в Україні незаконно або з порушеннями чинного законодавства. Повідомити про таких осіб можна телефоном 102.

Сектор комунікації
поліції чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux