Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ювенальні поліцейські Чернігівщини з благодійниками реалізували спільний проєкт з виконання дитячих мрій
Опубліковано 31 січня 2023 року о 11:36

На Чернігівщині успішно виконано Всеукраїнський спільний проєкт ювенальної поліції та меценатів «Мріяти про майбутнє разом». Його адресатами стали діти, що постраждали від збройної агресії росії та опинились в складних життєвих обставинах, а також зростають у багатодітних родинах.

Загалом у Чернігівській області благодійники, що долучилися до проєкту «Мріяти про майбутнє разом», виконали бажання 24 дітей з восьми родин.

- Деякі з цих дітей втратили майже все внаслідок російської агресії — хто домівку, а хто ще й рідних та близьких. Діти ділилися своїми мріями зі співробітниками ювенальної превенції. Ця інформація розміщувалася на спеціально створеному сайті проєкту «Мріяти про майбутнє разом». Кожен охочий обирав дитинку, якій прагне допомогти, та направляв подарунок для неї до ювенальної поліції. А вже ми безпосередньо доставляли ці предмети юним адресатам, — пояснила керівник відділу ювенальної превенції поліції Чернігівщини Оксана Огненко.

Ця робота тривала протягом грудня та січня. Щотижня ювенальні поліцейські службовою автівкою, завантаженою подарунками від благодійників, прямували до якоїсь родини. Більшість адресатів мешкають у прикордонних громадах Чернігівщини, які на початку весни минулого року всі опинилися під короткочасною російською окупацією.

Залежно від віку та захоплень дітей, озвучені ними мрії були дуже різними. Старші діти бажали різноманітних ґаджетів: це і телефони, і планшети або навіть ноутбуки. Молодшим хотілося розвиваючих ігор, м’яких іграшок, солодощів. Часто серед побажань фігурували різний фірмовий одяг та взуття, а також засоби гігієни. Підліток, що марить спортивними досягненнями, мріяв про відповідне знаряддя та теплу спортивну форму для занять узимку — і також отримав усе це.

- Кожен візит у такі родини дуже емоційний. Особливо яскраво реагують молодші діточки. Стрибають від щастя, обіймають, хапають за руки, не відпускають гостей, коли вже час іти. Старші діти й дорослі нерідко не приховують сліз. Буває, ця хвиля емоцій передається і співробітникам ювенальної превенції. Звісно, ми будемо і надалі підтримувати сім’ї, яким це необхідно, та активно долучатися до всіх проєктів відповідного спрямування, — запевнила Оксана Огненко.

Нагадаємо, на Чернігівщині поліцейські ювенальної превенції не тільки забезпечують підтримку дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах, а й навпаки — створюють умови, щоб діти змогли відчути свою причетність до наближення Перемоги. Ювенальні поліцейські періодично організовують для малечі різні майстер-класи, продукцію з яких направляють захисникам України в зону запеклих боїв.



Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux