Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ювенальні поліцейські навчили дошкільнят правилам дорожнього руху
Опубліковано 18 травня 2023 року о 11:46

Ювенальні поліцейські провели профілактичний захід «Безпека дорожнього руху» для дітей дошкільного навчального закладу. Інтерактивне заняття відвідали одночасно майже 150 дошкільнят віком від 4 до 6 років.

Нині на Чернігівщині триває Тиждень безпеки дорожнього руху, що має на меті привернути увагу суспільства до проблем травматизму та смертності на українських дорогах і спонукати до пошуку шляхів їх подолання.

– Знати і дотримуватися правил дорожнього руху повинна кожна дитина ще до того, як вона самостійно вийде на вулицю. Це допоможе їй безпечно ходити вулицями і дорогами міст і сіл, а водіїв автотранспорту позбавить багатьох неприємностей, – пояснює начальник відділу ювенальної превенції поліції Чернігівщини Оксана Огненко.

У дошкільному навчальному закладі ювенальні поліцейські розповіли дітям правила дорожнього руху, розібрали різноманітні ситуації, які можуть виникнути на дорозі.

Також правоохоронці закликали дітей бути уважними і обережними, проводити своє дозвілля подалі від доріг, переходити проїзну частину лише у відведених для цього місцях та ніколи не перебігати дорогу перед транспортом, що наближається.

Роз’яснення навчальних питань відбувалося із застосуванням «інтерактивного перехрестя», всі елементи якого поліцейські привезли із собою. Правоохоронці моделювали типові дорожні ситуації, в яких може опинитися маленький пішохід, та разом з малюками знаходили оптимальні шляхи їх розв’язання.

Також ювенальні поліцейські розповіли дітям про переваги використання світловідбивних стрічок та елементів одягу, або флікерів, під час руху в темну пору добу чи в сутінках. Гості з підрозділу ювенальної превенції роздали всім присутнім дошкільнятам такі світловідбивні стрічки.

Розглядаючи тему дорожньої безпеки, правоохоронці зачепили у спілкуванні з дітьми і питання безпечної поведінки загалом. Вони переконалися, що діти знають і свідомо виконують вимогу спускатися в укриття у разі повітряних тривог, а також знають правила проводження у разі виявлення підозрілих предметів (не чіпати самому, не підпускати друзів, негайно сповістити дорослих).

Завершальним акордом заходу і водночас його акустичною кульмінацією стала можливість для всіх охочих дітлахів побувати в салоні службового автомобіля поліції. Малеча не тільки залюбки уявила себе водієм поліцейської автівки чи його напарником, а ще й випробувала можливості штатного сигнально-гучномовного пристрою.


 

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux