Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За 20 тижнів повномасштабної війни росії проти України поліція опрацювала майже 3,3 млн звернень від громадян – Ігор Клименко
Опубліковано 16 липня 2022 року о 08:47

Про це повідомив Голова Національної поліції Ігор Клименко. 

За час широкомасштабної війни Національна поліція України отримала та опрацювала майже 3,3 млн звернень від громадян. 

"Зареєструвала 99 тис. кримінальних правопорушень, що на 8% менше за аналогічний період минулого року. Розпочала понад 23,1 тис. кримінальних проваджень за фактами злочинів, вчинених військовослужбовцями рф та їх пособниками. В межах цих проваджень вже оголошено 381 підозра фігурантам, у тому числі й заочні.  Відкрила більше 990 кримінальних проваджень за колабораціонізм. 172 особи - в статусі підозрюваних. 78 обвинувальних актів уже передано в суди. Викрила 99 ДРГ та затримала майже 1,5 тис осіб за підозрою у диверсійній діяльності".

Також, за словами глави Нацполіції, поліція зафіксувала понад 22,5 тис майнових злочинів, з яких більше 21,6 тис – крадіжки. Більш як 5,7 тис підозрюваних осіб встановлено. Виявила під час перевірки на блокпостах 390 розшукуваних та більше 3,1 тис підозрілих осіб, ймовірно причетних до незаконної діяльності. А також понад тисячу транспортних засобів, які перебували у розшуку.

Також поліцейські відкрили більше тисячі кримінальних проваджень за фактами незаконного переправлення через державний кордон чоловіків, які підпадають під мобілізацію. Підозра за цю протиправну діяльність отримали понад 480 осіб. Більш як 320 матеріалів скеровані до суду. 

"Поліція зареєструвала понад 300 кримінальних проваджень за розкрадання гуманітарної допомоги та благодійних пожертв. 47 осіб отримали повідомлення про підозру за скоєння цих злочинів. Знайшла 3307 зниклих дітей. 191 дитину ще розшукуємо. Заблокувала понад 4,5 тис ворожих інформканалів із загальною аудиторією більше 33 млн користувачів. Багато труднощів подолано. І не менше їх ще буде попереду. Але всі ми міцно тримаємо стрій. На території держави щодоби несуть службу майже 5,9 тис нарядів поліції. Ми збільшуємо поліцейську присутність у населених пунктах країни. Бо безпека людей - наша основна мета", - зазначив Ігор Клименко. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux