Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Забезпечення безпеки громадян і попередження провокацій: поліцейські посилено патрулюватимуть під час святкування Великодня – Ігор Клименко
Опубліковано 22 квітня 2022 року о 16:30

Цьогоріч поліцейські традиційно посилено працюватимуть під час великодніх свят, аби забезпечити безпеку громадян. До охорони правопорядку буде залучено майже 15 тисяч поліцейських та військовослужбовців Нацгвардії. Утім режим воєнного стану передбачає певні обмеження, які повинні враховувати як священнослужителі, так і віряни. Про це йшлося сьогодні, 22 квітня, під час селекторної наради під головуванням Голови Національної поліції України. Участь взяли заступники керівника відомства, начальники структурних підрозділів НПУ та обласних управлінь поліції.  

Ігор Клименко повідомив, що наряди поліції будуть максимально наближені до релігійних споруд, де відбуватимуться богослужіння:

«Там, де скасована комендантська година, вночі ми маємо організувати контроль за пересуванням громадян: як до релігійних споруд, так і під час проведення відповідних обрядів та служб на території церков. І, звичайно, ми маємо забезпечити безпеку громадян, коли вони будуть повертатися зі служб».

При цьому глава відомства наголосив: у тих регіонах, де встановлена комендантська година, віряни мають враховувати час на дорогу до храму і повернення зі служби додому. А також закликав відповідально ставитися до сигналів повітряної або ракетної тривоги. 

«Великодні свята мають пройти спокійно. Тож особливу увагу потрібно приділити недопущенню конфліктів у міжконфесійній сфері, адже це вигідно ворогу. Це стосується протистоянь, провокацій, у першу чергу, будь-яких організацій і будь-яких громадян. Тому наше завдання спільно з іншими правоохоронними та спеціальними службами - не допустити реалізації таких намірів наших ворогів», – акцентував Голова Національної поліції України. 

Ігор Клименко дав розпорядження повторно провести спільні зустрічі та наголосити на встановлених обмеженнях воєнного стану: 
«Це безпека наших громадян. Тому керівництво військової або військово-цивільної адміністрації, керівництво правоохоронних органів і керівники конфесій мають прийти та дотримуватися однакового порядку проведення великодніх свят і великодніх служб». 

Глава відомства зазначив, що всі повідомлення, пов’язані зі святкуванням Великодня, у режимі реального часу будуть відпрацьовувати співробітники ситуаційного центру Нацполіції. Окрім того, на чергування заступлять представники вибухотехнічної служби, які у взаємодії з представниками ДСНС оперативно реагуватимуть на повідомлення про замінування культових споруд або інших об’єктів інфраструктури. 

Загалом, за словами першого заступника начальника Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Анатолія Серединського, святкові богослужіння відбудуться у понад 13,5 тисяч храмів. За порядком стежитимуть понад 13 тисяч поліцейських, а також військовослужбовці Національної гвардії та Державної служби надзвичайних ситуацій. 

«Ми маємо забезпечити порядок та безпеку громадян. Це наша основна та єдина в даному випадку задача. І, звичайно, задача - протидіяти ворожим проявам з боку можливих провокаторів або представників тих організацій, які ще діють в нашій Україні та деструктивно можуть впливати на святкування Великодня», - підсумував Ігор Клименко.

Управління комунікації

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux