Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Заступник начальника ГУНП Дмитро Лось: «З наступного тижня розпочинаємо проводити заняття в мобільному класі безпеки»
Опубліковано 12 жовтня 2023 року о 17:34

Програму застосування мобільного (пересувного) класу безпеки на Чернігівщині узгодили сьогодні під час робочої наради представників керівництва поліції Чернігівщини та підрозділу ювенальної превенції, ГУ ДСНС в Чернігівській області, начальників управління освіти і науки ОДА та управління освіти Чернігівської міськради.


Освітня галузь на Чернігівщині укомплектована новітньою розробкою в сфері здобуття безпекових знань, умінь та навичок — мобільним (пересувним) класом безпеки — з понеділка цього тижня, 9 жовтня. Саме тоді на центральній площі столиці України відбулася презентація та урочиста передача майбутнім користувачам спеціально обладнаних пересувних класів.

Ця актуальна новація — спільний проєкт Національної поліції України та ДСНС України, створений за ініціативи МВС України та підтримки UNICEF Ukraine. Він має на меті донести до дітей у доступній формі правила безпечної поведінки під час війни.

Мобільні класи безпеки створені, аби зробити знання з різних аспектів безпечної поведінки доступними для школярів у будь-якому населеному пункті, навіть на прифронтових та деокупованих територіях. У пересувному класі є все необхідне для якісного вивчення основ мінної, пожежної безпеки, правил дорожнього руху, кібербезпеки, надання домедичної допомоги тощо.

Перші уроки в мобільному класі безпеки стартують вже на початку наступного тижня, — повідомив заступник начальника ГУНП в Чернігівській області Дмитро Лось. — В ході спільної наради залучених сторін ми виробили прийнятний для всіх алгоритм визначення послідовності проведення занять у різних районах області. Навчальні заклади надаватимуть заявки до обласного управління освіти і науки, де акумулюватимуть запити з районів і передаватимуть нам та рятувальникам як безпосереднім виконавцям. Мобільний клас виїздитиме до районів, попередньо, тричі на тиждень. За один виїзд плануємо проводити по два заняття в різних населених пунктах, залучивши до кожного з них учнів двох навчальних закладів.

Враховуючи специфіку діяльності, в мобільному класі безпеки від поліції викладання здійснюватимуть виключно співробітники підрозділів ювенальної превенції. Ці офіцери попередньо проходять спеціальну підготовку, яка дозволить їм повноцінно розкрити багаті інтерактивні можливості пересувного «навчального закладу».

Наразі маємо двох таких підготовлених поліцейських ювенальної превенції. Саме вони розпочнуть викладацьку діяльність у мобільному класі безпеки вже з перших уроків, — пояснила очільниця відділу ювенальної превенції ГУНП в Чернігівській області Оксана Огненко. — Водночас ми, також із початку наступного тижня, скликаємо на аналогічне навчання визначених представників служби ювенальної превенції з усіх районів. У близькій перспективі — кожен район матиме двох таких взаємозамінних фахівців, які працюватимуть у пересувному класі під час його перебування на їхній території обслуговування. Також, у разі виникнення нештатних ситуацій, «перекриють» потреби сусідів. Наскільки мені відомо, аналогічно планують організувати свою роботу і колеги-рятувальники.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux