Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Моя найзаповітніша мрія – щоб українські діти зростали під мирним небом»: ювенальна поліцейська з Корюківщини Катерина Голуб
Опубліковано 06 липня 2024 року о 11:04

Старший лейтенант поліції Катерина Голуб третій рік працює інспектором з ювенальної превенції: спочатку на Сновщині, а нині – у Корюківському райвідділі поліції.

Катерина народилась в багатодітній сім’ї: у неї одинадцять братів та сестер.

Дівчина змалечку опікувалась молодшими членами родини, допомагала батькам виховувати і навчати малечу, піклувалась про братиків та сестричок. Цей життєвий досвід, зрештою, визначив професійний шлях молодої поліцейської: вона обрала службу саме в ювенальній превенції.

Для дівчини, яка виросла в любові, найбільшим випробуванням в поліції стала робота з родинами, де батьки нехтують своїми обов’язками.


– Бачити сльози дітей у таких сім’ях, – це те, до чого я ніколи не зможу звикнути – каже Катерина. – Умови проживання там, психологічний та фізичний стан дітей – це засмучує найбільше в моїй професії. В таких випадках я намагаюсь зробити все залежне від мене, тільки б подарувати діткам шанс на щасливе дитинство.

Поліцейська радіє кожного разу, коли їй вдається допомогти дитині. Згадує багато випадків, коли разом з соціальними службами вдавалось влаштувати діток до чудових прийомних батьків.


А ще Катерина пишається кожним прикладом зі своєї багатої практики, коли вдалося направити молоде покоління на правильний шлях. Адже у підлітковому середовищі нерідко побутує хибна думка, що порушувати закон – це «круто». Проте після втручання ювенальної поліцейської та проведення роз’яснювальної роботи такі діти кардинально змінюють погляди на своє майбутнє.


  • Я чітко розумію, що іноді дитина може бути замкнута або занадто емоційна через її внутрішні хвилювання. Причиною такої поведінки можуть бути проблеми з однолітками або старшокласниками, конфлікти в родині тощо. Кожна дитина потребує особливого підходу. Тільки знаючи проблеми дітей, можна ефективно проводити профілактичну роботу, не допустити вчинення ними адміністративних та кримінальних правопорушень – розповідає Катерина.

Молода поліцейська легко знаходить спільну мову з дітьми різного віку – і зовсім маленькими, і підлітками. З останніми часом буває нелегко, але Катерина має великий досвід спілкування з дітьми, тож відчуває їх потреби та переживання.


  • Назавжди запам’ятала слова, сказані мені однією дитиною: «Хочу бути такою ж доброю поліцейською, як Ви!» Це неймовірно мотивує, – ділиться Катерина. – Щодня я працюю заради нашого юного покоління, яке обов’язково зростатиме під мирним небом. Адже ми, дорослі, зробимо все для цього!

Відділ комунікації поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux