Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Чернігівщині поліцейські викрили схему розкрадання бюджетних коштів на ремонті доріг
Опубліковано 29 липня 2024 року о 15:25

Слідчі Головного управління Нацполіції Чернігівщини під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури за оперативного супроводу регіонального Управління стратегічних розслідувань викрили директора однієї з будівельних фірм, який привласнив 4 мільйони бюджетних гривень під час капітального ремонту дороги у Куликівській громаді Чернігівського району. 

 У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що в серпні 2023 року з будівельною фірмою-підрядником було укладено договір щодо виконання капітального ремонту проїзної частини однієї із вулиць населеного пункту.

За даними слідства, директор фірми розробив злочинну схему привласнення бюджетних коштів. Фігурант достовірно знав, що наявна у фірмі спеціальна дорожня техніка неспроможна забезпечити об’єм та якість робіт, передбачені проєктною документацією і державними будівельними нормами.

Проте зловмисник вирішив не витрачати гроші на вартісну оренду потрібних будівельних машин і механізмів важкого класу. Натомість підрядник застосував дві наявні в нього одиниці техніки, одну з яких – найлегшу – директор до того ж орендував сам у себе як у фізичної особи-підприємця. Однак від замовника посадовець зажадав отримати повну оплату за капремонт дороги згідно з укладеним договором.

Достовірно знаючи, що роботи виконані неякісно, директор склав, підписав та завірив акти виконаних робіт, які містили неправдиві відомості.

Внаслідок цих зловживань бюджет громади зазнав збитків на суму майже 4 мільйони гривень.

На підставі зібраних доказів слідчі поліції повідомили директору будівельної фірми про підозру у злочинах, передбачених частиною 2 статті 364-1 Кримінального кодексу України (зловживання повноваженнями службовою особою, що спричинило тяжкі наслідки) та за частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення).

За тяжчою зі статей зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.


Відділ комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux