Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці Чернігівської області вручили підозри групі осіб за цілеспрямовану протидію діяльності перевізника
Опубліковано 31 березня 2021 року о 18:19

Сьогодні слідчі Чернігівського районного управління поліції вручили підозри двом чоловікам, які з жовтня 2020 року цілеспрямовано нападали на автобуси компанії «Автолюкс», що обслуговує маршрут «Чернігів-Київ».

Досудове розслідування здійснюється під процесуальним керівництвом прокуратури міста Чернігова.

Компанія увійшла на ринок пасажирських перевезень в Чернігів у вересні 2020 року. Другого жовтня стався перший напад на рейсовий автобус: невідомі молодики в масках розбили лобове та бокове скло автобуса камінням, а потім зникли.

Зловмисники повторювали свої дії з певною періодичністю, нападаючи в різний час доби та в різних місцях. Наразі до поліції надійшла інформація про шість аналогічних ситуацій, що трапилися з цим перевізником на території Чернігівської та Київської областей.

«Нападали чоловіки на останні рейси, коли вже було темно. Їх не зупиняла навіть наявність пасажирів в салонах. Після скоєння злочинів молодики зникали в житлових кварталах або в лісових масивах. В ході оперативно-розшукових заходів слідчі та оперативники Чернігівського районного управління поліції встановили осіб, які до цього причетні. Правоохоронці зафіксували факти, які свідчили про групову злочинну діяльність за заздалегідь обдуманою схемою», — сказав начальник Головного Управління Національної поліції в Чернігівській області Володимир Нідзельський.

Молодики мали на меті залякати пасажирів нового перевізника, у тому числі за допомогою ЗМІ, які широко висвітлювали ці події. На думку підозрюваних, галас навколо так званого «скандального перевізника» мав відлякувати потенційних клієнтів, а самого перевізника — вивести з ринку.

Зібравши достатню доказову базу, поліцейські провели низку обшуків за місцями мешкання причетних осіб, а це безробітні хлопці віком від 20 до 27 років. Всі вони мешканці Чернігова. Правоохоронці виявили у них вдома одяг, який був зафіксований відеореєстраторами з постраждалих автобусів, а також іншими камерами зовнішнього спостереження.

Сьогодні слідчі вручили молодикам підозри у вчиненні злочину, передбаченого статтею 206 Кримінального кодексу України — протидія законній господарській діяльності.

Наразі поліція перевіряє, чи були у цих осіб спільники на території Чернігівської та Київської областей.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux