Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Замість онлайн-заробітку чернігівка втратила понад 100 тисяч гривень: поліція застерігає від шахрайської схеми в Інтернеті
Опубліковано 02 листопада 2022 року о 15:13

Поліція закликає громадян ретельно перевіряти оголошення в соцмережах про «легку роботу в Інтернеті» та не перераховувати невідомим особам кошти під приводом «закупівлі товару» і отримання «прибутку з відсотками». 


Вчора до поліції звернулася 25-річна чернігівка, яка повідомила, що невідома особа під приводом працевлаштування заволоділа її коштами у сумі майже 120 тисяч гривень.

Потерпіла пояснила поліцейським, що в Інтернеті побачила оголошення про «легку роботу в онлайн режимі». Вимоги до майбутніх кандидатів були досить прості: вік від 20 років, жіноча стать, наявність мобільного телефону з доступом до Інтернету.

Чернігівка зацікавилася пропозицією, після чого їй написав невідомий, який представився «менеджером» однієї з всесвітньо відомих компаній з продажу товарів. Незнайомець надіслав жінці посилання на сайт, де вона створила власний електронний кабінет нібито для продажу товарів в онлайн режимі (речей домашнього вжитку, одягу тощо).

Умовою працевлаштування було спочатку поповнити свій «баланс» на сайті хоча б на невелику суму, щоб нібито «закупити товар». Роботодавець запевнив потерпілу, що ця сума швидко повернеться їй з прибутком. Чернігівка погодилася і відправила на сайт 150 гривень, після чого в кінці робочого дня отримала 200 гривень. Жінка ще двічі поповнювала «баланс» на такі ж невеликі суми і щоразу отримувала свій «відсоток від продажів», після чого вирішила заробити більше.

Потерпіла взяла кошти в кредит в кількох установах та відправила на рахунок незнайомця загалом близько 120 тисяч гривень. Однак після цього зв'язок з «менеджером компанії» зник, а її сторінку було заблоковано. Ні «прибутку з відсотком», ні відправлених коштів потерпіла вже не отримала. Зрозумівши, що її ошукали, жінка звернулася по допомогу до поліції.

Нині поліцейські розшукують причетного до шахрайства у рамках відкритого кримінального провадження.

Поліція закликає громадян не довіряти заманливим оголошенням в Інтернеті. Ставтеся уважно та критично до будь-яких пропозицій «легко заробити». Ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які спонукають перевести кошти під приводом швидкого заробітку.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux